Közélet

2006.11.17. 15:57

Kitörési pont lehet a természeti adottság

Kőtelek község polgármestere október 1-től dr. Böhmer Péter. Független jelöltként 60,52 százalékkal nyerte meg az önkormányzati választást.

SZOLJON

— Hogyan fogadták a hivatal dolgozói, munkatársai?

— Mint minden váltáskor némi félelemmel, tudván eltérő szemlélettel rendelkezem elődömhöz képest. Természetesen koncepciómat, igényeimet ismertetve tájékoztattam őket arról, hogy számítok mindannyiuk szakmai tudására, tapasztalatára. Bízom benne, ők is hathatósan közreműködnek a közös cél, Kőtelek fejlődése érdekében.

— Hogy teltek az elmúlt hetek?

— Az elmúlt heteket községünk gazdasági helyzetének és a település gondjainak mihamarabbi megismerésével töltöttem. Emellett kiemelt figyelmet fordítottam a problémák megoldására is.

— Mik a tervei, milyen fejlesztéseket tervez?

— Számos olyan kitörési pont van, ami Kőtelek helyzetét javíthatja hosszútávon. Ilyen például a turizmus fejlesztése, természeti adottságaink kihasználása. Már részben elindult a „Faluszépítő Program”, mellyel a községünket kívánatosabbá, keresettebbé tesszük. Ezzel a lakosok lehetőségeit, körülményeit is javítanánk.

— A teendők mellett van-e szabadideje?

— A szabadidő ebben a munkakörben másodlagos. Természetesen időt kell szakítanom a pihenésre is, amit általában aktívan töltök.

— Hogy fogadta családja megválasztását.

— Megszokták már, hogy sok mindennel teszem próbára magamat sikeresen. Most képességemet, ambíciómat a község jobbítására kívánom fordítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!