Kék hírek

2013.06.23. 09:15

Vihar: el kellett hagyniuk az otthonukat a beömlő víz miatt

Az éjszakai vihar, valamint a reggeli esőzések során lezúduló csapadék miatt több helyen gondot okozott a víz.

Szoljon.hu

– Az éjjel egy családnak, két felnőttnek és két gyermeknek kellett elhagynia otthonát, miután a házukba betört a víz Szolnokon, a Véső úton – mondta el a Szoljon.hu kérdésére S. Tóth Anikó a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. – A lakók jelenleg rokonoknál vannak elszállásolva.

S. Tóth Anikó hozzátette, több, mint ötven bejelentés érkezett eddig az ügyeletre, főként leszakadó faágak okoztak problémát. Akadt olyan hely is, ahol gázvezetékre dőlt egy fa, azonban a vezeték kitartott, nem szakadt el, így nem volt gázszivárgás.
Kisebb jégkárokról is érkezett jelzés, azonban az elmúlt időszakban senki nem sérült meg a vihar miatt.
A szóvivő kiemelte, a Tiszavirág Fesztivál során a szervezők a katasztrófavédelmi utasításnak megfelelően tájékoztatták a résztvevőket az érkező viharról, így még mindenki időben fedezékbe húzódhatott, így sérülés sem keletkezett emiatt.
Csupán egyetlen elárusító stand rongálódott meg, de nem ebben az esetben az idegenkezűség sem kizárható.

Az első jelzés 15.33 perckor érkezett. Kenderest Bánhalmával összekötő úton – dőlt ki egy fa elzárva a fél  úttestet. A kisújszállási tűzoltók motoros fűrésszel a kidőlt fát feldarabolták és az úttestről eltávolították. A munka idejére az érintett útszakaszon útzár volt.

Ezt követően Kisújszállás, Széchenyi útra kellett továbbvonulnia a fecskendőnek.  Itt egy akácfa ága hasadt le és az elektromos szigetelt vezetékre támaszkodott. A tűzoltók létrán át a fát kötéllel megkötötték és motoros fűrésszel a fát levágták. Ezután már eltávolítható volt. Kár nem keletkezett.

16.36 perckor a Kisújszállás Kossuth és Bajcsy utca sarkán lévő  fáról egy nagyméretű faág leszakadt, és a gyalogos  forgalmat akadályozta,  itt is fűrésszel avatkoztak be és a akadályt megszüntették.

17.21 perckor a Kisújszállás, Rövid utcára kellett kivonulnia fecskendőnknek. Itt a viharban egy fa a  szél miatt kidőlt és eközben megrongálta a kerítést és a telefon vezetéket is leszakította. Az egység a  nagyméretű fűzfát  a kerítésről eltávolította. A telefonvezetéket az oszlopra feltekerte és a telefontársaság szerelőit kérte a helyszínre. Az anyagi kár jelentős.


Korábbi tudósításunkat a linkre kattintva elolvashatja!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!