Közélet

2015.06.22. 19:34

Nyárra újulnak meg a mentőállomások

Egy átfogó, országos beruházássorozatnak köszönhetően a tiszafüredi és a kunhegyesi mentőállomás is megújul ezekben a hetekben-hónapokban.

SZ. ZS.

Doctors lifting patient into ambulance

Fotó: Getty Images/Comstock Images

Mindkét városban egy-egy sárga mentőautó áll szolgálatban, emellett Tiszafüreden egy huszonnégy órás esetkocsi, míg Kunhegyesen egy huszonnégy órás kiemelt mentőkocsi és egy hétköznaponként tizenkét órában futó mentőautó segíti a mentést.

A most zajló tiszafüredi beruházásnak két célja van: egyik a munkakörülmények javítása, az ellátás biztonságának növelése, illetve a mentők munkájának gyorsítása. Többek között új motorikus garázskapukat építenek be és a gépkocsitároló is bővül. Kiegészül a hőszigetelés, és napkollektorok kerülnek az épületre.

Kunhegyesen hasonló fejlesztések valósulnak meg. Szintén megtörténik az épület teljes felújítása, beépítik az új motorikus garázskapukat és kertkaput, többek között bővül a gépkocsitároló, korszerű nyílás­zárókat építenek be, és napkollektorokat szerelnek fel.

A nyári szezonra megújulnak tehát a térség mentőállomásai, ezzel pedig az ígéretek szerint az eddigieknél gyorsabbá és ezzel együtt biztonságosabbá válik a mentés a Tisza-tónál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!