Közélet

2017.06.11. 18:30

Bőven akad még felújításra szoruló útszakasz

Fejlesztenék a piacot és folytatnák az útfelújításokat a Tisza-tó egyik leglátogatottabb településén, Abádszalókon. Pontosan pályáznak, hogy a tervek megvalósításához legyen forrás. Több kisebb útszakasz újulhat meg a közeljövőben.

UL

– Most adtunk be két pályázatot, egyik a helyi termékek értékesítését szolgáló piac fejlesztését, másik az utak felújítását szolgálja – mondta kérdésünkre Balogh Gyula polgármester.

Ötven millió forint értékben, egy hat egységes árusítócsarnokot szeretnének létrehozni, melyben a közmunkaprogramban megtermelt zöldségféléket és gyümölcsöket tudnák értékesíteni. Abádszalókon jelenleg is működik egy önkormányzati zöldségbolt, az üzlet népszerű, keresettek a közmunkaprogramban megtermelt javak, így a bővítés indokolt.

– Távlati cél, hogy húsboltot is létrehozunk, ott az állattenyésztésből származó húsféléket kínálhatnánk – árulta el a távolabbi terveket.
Az ötlet tényleg távlati, mert az önkormányzat jelenleg nem végez állattartást a közmunkaprogramban, de azon dolgoznak, hogy ez megváltozzon.

A hetekben ért véget a munka a gyermekorvosi rendelő utcájában, a Kossuth úton, most újabb utak aszfaltozására adtak be pályázatot. Két és fél millió önerő vállalásával, tizenötmillió forintból több kisebb út és útszakasz válna újra járhatóvá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!