Gazdaság

2013.01.11. 13:24

Közös pályázattal indulnak az orvosi rendelők fejlesztéséért

Jásztelek és Jászfelsőszentgyörgy önkormányzata közös pályázatot készít a helyi orvosi rendelők fejlesztése érdekében.

Szoljon.hu

Mint azt Tóth Nórától, Jásztelek polgármesterétől megtudtuk, a két település képviselő-testületei korábban már döntöttek a fejlesztési elképzelés támogatásáról, határozatot hoztak a program indításáról. A konzorciumi megállapodást alá is írta a két település képviselője, ezt követően pedig rövidesen beadják a pályázatot.

Nagyságrendileg mintegy húszmilliós fejlesztés megvalósítására szeretnének lehetőséget kapni. Jásztelken a közelmúltban újították fel a rendelőket, így ott elsősorban nem épületfelújításra, hanem orvosi eszközök beszerzésére, a rendelőintézet felszerelésének javítására szeretnék fordítani a támogatási összeget, amennyiben nyernek a pályázaton.

Jászfelsőszentgyörgyön ugyanakkor az eszközbeszerzés feladatai mellett elsősorban a rendelő épületének felújítása vált már esedékessé, így ott ezt a feladatot szeretnék megoldani. A fejlesztést jó esetben még ebben az évben elindíthatják, amennyiben pozitívan bírálják el a beadandó anyagot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!