Gazdaság

2013.01.06. 13:25

Késéssel bár, de végre befejeződik a felújítás

Még januárban befejeződik az új egészségügyi központ felújítása, építése Kunszentmártonban.

Szoljon.hu

Ahogy az Új Néplap már hírt adtunk róla, a pályázati forrásból, 633 millió forintból megújuló rendelőnek tavaly őszre kellett volna készen lennie, de számos műszaki és egyéb probléma késleltette a befejezést. A bontás során például ismeretlen pincehelyiséget fedeztek fel és a szomszéd telek tulajdonosa sem engedte portájára a bejárást, így a munkálatok egy részét csak igen nehézkesen lehetett elvégezni.

Most azonban folyamatosan zajlik az építkezés, így várhatóan e hónap végére átadják az új egészségügyi központot. Közben megtörtént egy szerződéskötés is, ennek köszönhetően teljesen új orvosi műszerekkel szerelik fel az épületet, amely gyakorlatilag a másfél évtizedes műszerpark teljes cseréjét jelenti.

Az egyik legértékesebb eszköz egy modern ultrahangos készülék lesz, amely nőgyógyászati, urológiai és veseproblémák szűrésére egyaránt szolgál. Így a környékbeli betegeknek a jövőben már nem kell távolabbi településre utazniuk e vizsgálatért. További jó hír, hogy az informatikai rendszer kiépítésének köszönhetően jelentősen csökkenhet a várakozás a leletkiadásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!