Hírek

2004.12.13. 00:00

Még idén ítélet születhet

A gyilkos móri fegyvereket nem találta meg a rendőrség. A per ma a vádbeszédekkel folytatódhat. Az ügyész nincs könnyű helyzetben.

Szemán László

A bíróság arra törekszik, hogy még idén kihirdesse az elsőfokú ítéletet. Abban az esetben is, ha a tárgyalás az eredetileg tervezetthez képest valamelyest „csúszik” – közölték a Fővárosi Bíróság sajtótitkárságán. Megírtuk, hogy december 6-án dr. Varga Zoltán bíró félbeszakította Korona Lajos ügyész napokkal korábban kezdett vádbeszédét, és újra megnyitotta a bizonyítási eljárást. A bírónál írásban jelentkezett egy tanú, aki azt állította, tudja, hol vannak a móri gyilkos fegyverek. A rendőrök múlt hétfőtől csütörtökig ástak Győrben, ám a Scorpio minigéppisztoly és a 9 milliméter lőméretű pisztoly nem került elő.
Ma, ha már semmi sem jön közbe, az ügyész folytathatja perbeszédét. Korona Lajos eddig végigvette a vádlottak valamenynyi rablását és rablási kísérletét, már csak a nyolc áldozatot követelő móri rablógyilkosság van hátra. Úgy tudjuk, az ügyész ragaszkodni fog a vádirathoz. Eszerint Hajdú Lászlót továbbra is azzal vádolja, hogy ismeretlen orosz fegyverkereskedőtől ismeretlen időpontban beszerezte a gyilkos fegyvereket, amelyekkel ismeretlen elkövetők gyilkoltak Móron. Kaisert pedig azzal vádolja, hogy mintegy ajtónállóként biztosította ismeretlen társát a mészárlás során.
Korona Lajos után várhatóan ma még elmondja perbeszédét Kaiser Ede ügyvédje, Dezső Antal is. A többi védő csak a péntekre kitűzött tárgyalási napon juthat szóhoz. Az ítélet kihirdetésére pedig várhatóan csak a két ünnep közötti, egyébként ítélkezési szünetben kerülhet sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!