Labdarúgás, vármegye I.

3 órája

Ötször villant a piros lap Jászapátin – galériával

Parázs hangulatúra kerekedett ki a két újonc, a Jászapáti és a Tiszaszentimre találkozója, a mérkőzésen összesen ötször mutatta fel a piros lapot a játékvezető. Helycsere történt az élen, miután a hétvége rangadóján, a Törökszentmiklós–Jászberény összecsapáson gól nélküli döntetlen született, a Mezőtúr viszont nyert, így Erdősi Gyula együttese az élre állt a vármegye I. tizedik fordulója után.

Szoljon.hu

Elszabadultak az indulatok a két újonc találkozóján a vármegye I.-ben szombaton, de nem jutott dűlőre egymással a Jászapáti és a Tiszaszentimre.

Vármegye I.
Nem jutott dűlőre egymással a Jászapáti és a Tiszaszentimre a vármegye I. tizedik fordulójában
Fotó: Pesti József


Lurkó Focimánia–Mezőtúr 0–4 (0–3)

Szolnok, 50 néző.

Vezette: Rajcsányi Sándor.

Lurkó Focimánia: Cziczás – Török T., Máté-Fazekas, Pesti (Török B., 77.), Tóth B. (Majercsik, 72.), Nagy A., Szász, Hermann (Bodnár, 74.), Kiss B., Ács, Máté M. Edző: Balázs Béla.

Mezőtúr: Török I. (Nagy D., a szünetben) – Keő, Vadász, Bontovics (Kántor, 70.), Pesti (Palatinusz, a szünetben), SUSA, Czakó K. (Balogh A., a szünetben), RENTLER, Kemenczés (BALOGH Z., 14.), PÁPAI, Nagy S. Edző: Erdősi Gyula.

Gólszerzők: Czakó K. (16.), Pesti (20.), Rentler (30., 75.).

A vendégek gyenge játékkal is simán nyerni tudtak az óriási hibákat vétő hazaiakkal szemben.

Balázs Béla: – Az elmúlt hetek edzéslátogatottsága kijött, már a második meccsünk, amikor olyan óriási hibákat követünk el, ami az egész csapatot megtöri és súlyos vereséghez vezet. Remélem, a pofonokból tanulunk és visszatér a kezdeti hozzáállás.

Erdősi Gyula: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, viszont jókor rúgtuk a gólokat, és egy alacsony színvonalú találkozón teljesen megérdemelten vittük haza a három pontot. Ezt a győzelmet, amivel az élre álltunk, szeretnénk Ujlakány Rolandnak ajánlani, aki a múlthéten súlyos térdszalag sérülést szenvedett.

Tudósított: Balázs Béla

Kenderes–Rákóczifalva 2–2 (1–0)

Kenderes, 90 néző.

Vezette: Sütő Zsolt.

Kenderes: NAGY I. – Dáné, VÁRADI, Penti, Kéki (Sipos B., 67.), TÓTH R., Baktai (Kolompár, 67.), Balla, Bajnók (Hetrovicz, 90.), Lisznyai (Kálai, 58.), FARKAS N. Edző: Csillag Sándor.

Rákóczifalva: NAGY K. – SZAKALI, Kecskés, Nádházi (Gonda, 60.), Ladányi D. (Simon A., 86.), Fűzi, KISS P., Vadas, MÁRKUS, Trecskó, Győr. Edző: Komáromi György.

Gólszerzők: Penti (15.), Váradi (66.), ill. Ladányi (52.), Márkus (62.).

Jobban kezdtek a hazaiak, három-négy óriási helyzet is megelőzte a vezetést. Tóth Roland mesteri labdáját Penti Roland vágta léc alá: 1–0. A gól után kiegyenlítődött a játék. A második félidőben Fűzi Patrik feljavuló játékának köszönhetően a Rákóczifalva átvette az irányítást és tíz perc alatt már a vendégeknél volt az előny. A hazaiak észbe kaptak és Váradi István egyenlített. Ezután a nagy küzdelemnek pontosztozkodás lett a vége.

Csillag Sándor: – Edzői szempontból fejfájós mérkőzésen az első félidő a miénk volt, a második inkább a vendégeké. A kilencvenharmadik percben a meccslabda mégis nálunk volt, de elhibáztuk, így jogos a döntetlen.

Komáromi György: – Egy küzdelmes mérkőzésen ellentétes félidők alapján megérdemelten vittük haza a pontot egy jó Kenderes otthonából.

Tudósított: Mikes Krisztián

Jászapáti–Tiszaszentimre 1–1 (0–1)

Jászapáti, 80 néző.

Vezette: Nagy Alex.

Jászapáti: Nagypál – PAPP B., Szabari, Illés G. (Lendvai, 81.), Tarkó (Menyhárt, 24.), Kiss G., Birkás, BORBÁS, DONKÓ, Béres, Varga P. Edző: Menyhárt Dániel.

Tiszaszentimre: Kalóz I. – SZŐKE P., Oláh Zs., Faghiura, KOTA, SZŐKE Á., CSÁBI, Nagy T., VARGA B., Illés P. (Gyarmati, 66.), SÓSKUTI. Edző: Szoboszlai Zsolt.

Gólszerzők: Menyhárt (54. – tizenegyesből), ill. Csábi (13.).

Kiállítva: Varga P. (87.), Menyhárt (90+4.), ill. Nagy T. (90+3.), Sóskuti (90+4.), Szőke T. (90+4. – edző).

Tudtuk, hogy ősz van, a pályán is hullottak a lapok. A mérkőzésen minden megtörtént, ami labdarúgó pályán előfordulhat. Mentő vitt kórházba egy hazai játékost, ezúton is mielőbbi felgyógyulást kívánunk Tarkó Daninak! Az első félidőben a vendégcsapat dominált, a másodikban egy harcosabb hazai csapat jött ki a pályára. A vendégek egyre feszültebbek lettek. Igazságos döntetlen született.

Menyhárt Dániel: – Nem lepődtem meg a kilencvenedik percig, utána kimutatta az ellenfél a foga fehérjét.

Szoboszlai Zsolt: – Az első játékrészben eldönthettük volna a mérkőzést, a másodikban egy könnyű síppal befújt tizenegyes sajnos meggátolt bennünket a győzelemben. A mérkőzés vége nem a játékosok miatt alakult úgy, ahogy. Férfias küzdelem volt, kemény párharcokkal, amit szerintem a játékvezető nem tudott kontrollálni.

Tudósított: Budai István

Törökszentmiklós–Jászberény 0–0

Törökszentmiklós, 150 néző.

Vezette: Czékus Sándor.

Törökszentmiklós: Kiss Z. – Mózer (Polák, 74.), BÁBA, Buru (Poczai, 57.), GUSZTAFIK, HÉDER A., SZEPESI, NAGY G., Izsold (Földi, 69.), Polyák (Lucza, 80.), Puporka (Farkas I., 62.). Edző: Gergely Mátyás.

Jászberény: VINCZE G. – NÉMETH N., Nagy F. Aranyos (Gattyán, 64.), Nagy L., Ludvig, Sali (Magyar, 90+1.), Palcsó, Kövér, Varga L., Káposztás. Edző: Besenyi Gábor.

A hazai csapat végig kontroll alatt tartotta a mérkőzést, de a ziccereit nem rúgta be, ezért meg kellett elégednie az egy ponttal.

Gergely Mátyás: – Azt gondolom, hogy mindent megtettünk, de sajnos a döntő helyzeteinket elhibáztunk, ezért meg kellett elégednünk az egy ponttal.

Besenyi Gábor: – Igazi rangadót játszott egymással a két csapat, és amiért jöttünk azt teljesítettük, egy pontot hazavittünk. Vincze Gábor vezetésével az egész csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Tudósított: Papp Sándor

Tiszagyenda–Jászfényszaru 0–3 (0–0)

Tiszagyenda, 50 néző.

Vezette: Seletye Róbert.

Tiszagyenda: Havellant – Hevesi Tóth (Sipos D., 66.), Boros B., Rézsó G. (Csík, 49.), Turó (Molnár S., 85.), Huri, Cseh B., Rézsó Zs., Ballók J. (Zubor, 85.), Tasi, Tálas (Balogh K., 66.). Edző: Boros Dávid.

Jászfényszaru: Kósa – Kálmán L. PENCZNER, Bartalis (Benedek Z., 61.), Baranyi, LUDASI, Péter G. (Muhari, 64.), DRÁVUCZ, Kurunczi (Futó, 78.), VERHOCZKI (Szívós, 69.), Lakatos D. Edző: Kemecsi László.

Gólszerzők: Ludasi (57.), Verhoczki (62.), Lakatos D. (69.).

Az első félidő küzdelmes, kiegyenlítettebb játéka után a második játékrészben megérdemelt vendég győzelem született.

Boros Dávid: – Jelenleg egyfélidős csapat vagyunk, ha ezen nem sikerül változtatni tavaszra, akkor irány a megye II.

Kemecsi László: – Nehéz szülés volt, a lelkes hazaiak és a pálya megnehezítette a dolgunkat, de a végén megtört a jég és megérdemelt győzelmet arattunk. Sok sikert a hazaiaknak!

Tudósított: Tasi Krisztina

Szajol–Tószeg 3–1 (2–1)

Szajol, 200 néző.

Vezette: Nagy Zoltán.

Szajol: HARIS – Falusi (Harcsa, 81.), Erdélyi (Csúri, 86.), KÓMÁR, KISS ZS., NÉMETH T., SZABÓ T., SZENTMIKLÓSI, Benedek N., Fülöp, CSAJBÓK. Edző: Sárkány Attila.

Tószeg: Király – Strempel, Szőke G., Pongrácz, Gazdag, Felföldi, Balogh D., Kiss B., Kovács T. (Tóth Z., a szünetben), Boldizsár M., Urbán-Szabó. Edző: Urbán-Szabó Viktor.

Gólszerzők: Szentmiklósi (32., 44.), Németh T. (73.), ill. Pongrácz (9.).

A hazai csapat ezzel a győzelemmel jó helyzetből várja a következő hetek nagyon nehéz mérkőzéseit.

Sárkány Attila: – Null–egyről ismét az akaratunkkal sikerült megfordítani a mérkőzést, majd a második félidőben pontot tettünk az i-re. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Urbán-Szabó Viktor: – Jól kezdtük a mérkőzést, majd a hazai csapat kihasználta a hibáinkat, mi pedig nem tudtunk válaszolni az övéikre. Megérdemelt győzelmet arattak, gratulálok nekik!

Tudósított: Donkó Krisztián

Cserkeszőlő–Kisújszállás 0–3 (0–2)

Cserkeszőlő, 150 néző.

Vezette: Skultéti Csaba.

Cserkeszőlő: TÓTH L. – CSAPÓ (Nagy L., 54.), MOLNÁR ZS., Farkas M., Márkus, Vér (Gál I., 30.), Benke P., Szentesi, Pereczes (Hegedűs J., 41.), Benke A., RITZL. Edző: Földi Tibor.

Kisújszállás: BELÉNYESI – CSUKODI Z. (Diós, 82.), Balázs G. (Jakab K., 76.), KISARI, Oros, NÉMETH K., Lukovszky (Szőke R., 82.), CSUKODI D., Hajdú V., Horváth B., Monoki (Tóth B., 85.). Edző: Kelemen Lajos.

Jó iramú mérkőzésen a vendégek jobban éltek a helyzeteikkel, így megérdemelt kisújszállási siker született.

Földi Tibor: – Helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, a Kisúj pedig megtette, ennyivel jobbak voltak. Gratulálunk nekik és további sok sikert!

Kelemen Lajos: – Gratulálok a csapatnak, remélem, kijöttünk a gödörből és tudjuk ezt folytatni tovább! Az ellenfélnek további sok sikert kívánok!

Tudósított: Földi Tibor

Jánoshida–Kunszentmárton 5–2 (1–2)

Jánoshida, 100 néző.

Vezette: Bodac Tamás.

Jánoshida: Nagyistván – ZOMBORI, Rimóczi, Varga K., VERÉB, Dankovics, Kozák, Kardos, MAJOR (Hegedűs M., 83.), Bezzeg (Bagi, 27.) (Eszes, 83.), NAGY K. Edző: Antal Gábor.

Kunszentmárton: Borszéki (Babák, 70.) – ZSOLDOS, Polecsák (Pecnyik, 57.), SZTANCSIK, Gödő, NOVADOMSZKY, Lázi, LÉGRÁDI, Csomos (Szabados, a szünetben), Styecz (Balogh Zs., 50.), Határ. Edző: Kiri Mihály.

Gólszerzők: Major (30., 69.), Novodomszky (63. – öngól), Kardos (80.), Rimóczi (87.), ill. Légrádi (37.), Zsoldos (41.).

Kiállítva: Babák (77.)

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, amelyen a vendégek egygólos vezetéssel vonultak a szünetre. A második félidőben a Jánoshida sokat tett a mérkőzés megfordításáért, és végülis siker koronázta erőfeszítésüket.

Antal Gábor: – Az első játékrészben nyújtott kritikán aluli teljesítmény után a második félidei játékunk alapján megérdemelt győzelmet arattunk.

Kiri Mihály: – Az első félidőben talán megleptük a Jánoshidát, és vezetéssel vonultunk a szünetre. A második félidőről nem szeretnék nyilatkozni, mert akkor az örök életre eltiltanának.

Tudósított: Kiri Mihály

A vármegye I. állása

  1. Mezőtúr 24 pont,
  2. Törökszentmiklós 23,
  3. Jászberény 20,
  4. Szajol 20,
  5. Jánoshida 19,
  6. Rákóczifalva 17,
  7. Jászfényszaru 16,
  8. Kenderes 16,
  9. Lurkó Focimánia 15,
  10. Kisújszállás 13,
  11. Tószeg 13,
  12. Cserkeszőlő 10,
  13. Tiszaszentimre 8,
  14. Kunszentmárton 6,
  15. Jászapáti 6,
  16. Tiszagyenda 4 pont.

Góllövőlista

9 gólos: Puporka Milán (Törökszentmiklós), Varga László (Jászberény)
8 gólos: Kovács Tamás (Tószeg), Ladányi Dániel (Rákóczifalva), Oros Péter (Kisújszállás), Szepesi Bence (Törökszentmiklós)
7 gólos: Baranyi László (Jászfényszaru), Rentler Milán (Mezőtúr), Szentmiklósi Dániel (Szajol), Kardos János (Jánoshida)
6 gólos: Benedek Nándor (Szajol), Máté-Fazekas Attila (Lurkó Focimánia)
5 gólos: Bartalis Bence (Jászfényszaru), Fűzi Patrik (Rákóczifalva)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában