Labdarúgás

4 órája

Tiszafüreden és Karcagon is megnőtt az étvágy, de a célok egyelőre változatlanok

A tavalyi bajnoki évhez némiképp hasonlóan teljesítenek NB III-as labdarúgó-csapataink, a szereposztás azonban teljesen más. A Szolnok rosszabbul, a Martfű pedig jobban áll a szezon egyharmadához közelítve, mint egy évvel korábban. Az Észak-keleti csoport képviselői viszont valósággal szárnyalnak, a Tiszafüred a második, a Karcag pedig a harmadik helyet foglalja el jelenleg a tabellán.

Jegesi László

A Tiszafüred és a Karcag vezetőedzőitől többek között arra is kíváncsiak voltunk, hogy számítottak-e ilyen kezdésre.

Dorcsák Zoltán, Tiszafüred, Karcag
Dorcsák Zoltán szerint (balra) a sikerek összekovácsolták a Tiszafüred csapatát
Fotó: Pesti József / Forrás: MW Archív

Dorcsák Zoltán (Tiszafüred): – A tavaszi remek hajrá után titkon bíztam abban, hogy ősszel ott folytatjuk, ahol korábban abbahagytuk. Már télen is jól igazoltunk, a további nyári változásokkal együtt pedig szinte kicserélődött a keret. De ilyen kezdésre azért nem számítottam, erről legfeljebb álmodik egy edző, főleg azután, hogy tavasszal éppen bent maradtunk.

Varga Attila (Karcag): – Számítottam rá, mert tavaly ősz óta az egyesület vezetése, a csapat és a szakmai stáb is azon dolgozik, hogy minél ütőképesebb csapatot építsünk, és a Karcagi klub végre visszatérjen a futball térképére.

– Mi lehet még az oka a pozitív fordulatnak, ami bekövetkezett a játékukban?

D. Z.: – A legutóbbi őszi szereplésünkhöz képest sokat javultunk elsősorban a labdarúgók minőségének tekintetében. Ballók Zoltán játékosügynök sokat segített az átigazolásokban, nagy terhet levéve ezzel Ábrahám Tamás elnök és az én vállamról. 

A sikerek összekovácsolták a társaságot, folytatódott a tavaszi jó sorozatunk. 

– Azt is fontosnak tartom – folytatta Dorcsák –, hogy a jelenlegi csapatunkat alkotók többsége nem volt jelen abban a negatív szériában, amit korábban átéltünk, így bennük az a gát sem alakult ki, ami sokszor akadályozott másokat a jobb eredmények elérését. Vasárnap Salgótarjánban a hazaiak szépítő gólja után is nyugodt maradtam a kispadon, bíztam a csapatban, abban, hogy megőrizzük előnyünket – ez korábban nem így volt.

V. A.: – Egy jó közösséget sikerült építenünk az elmúlt időszakban, a sok új arc ellenére az átmenet gyorsan és zökkenőmentesen zajlott le. Keményen dolgozunk, de pozitív légkörben, hamar kialakult a játékosok és a stáb között a bizalom és az őszinteség. 

Motivált futballisták érkeztek, akik nagyszerű emberek is, sokkal karakteresebb most a keret.

– Taktikailag érettebbek a fiúk, egészséges konkurencia van a csapatba kerülésért – mondta Varga. – Minden posztra van két jelölt, néha az a gondom, hogy kit tegyek a kezdőbe, mert mindenki szeretne játszani. Fiatal és sikerre éhes az együttes, nagyon motivált vagyok én is, magaménak érzem most ezt a közeget. Minden meccsre konkrét stratégiám van, mert a tudatosság fontos a mai futballban, csak így érhetünk el jó eredményeket.

– Változnak e a célok most, hogy a bajnokság első harmada után jobban szerepelnek, mint azt remélni lehetett?

D. Z.: – Amíg nem értük el a biztos bennmaradáshoz kellő pontokat, nem fogalmazunk meg új célokat. Meg van rá az esély, hogy aki kevesebbet játszott annál, amennyit szeretett volna, a télen távozni fog. Szeretnénk azonban elkerülni, hogy olyan számban cserélődjenek a játékosok, mint a korábbi két átigazolási időszakban. Ebben az esetben van esély arra, hogy jól szerepeljünk a folytatásban is.

V. A.: – A konkrét cél az volt, hogy jobban szerepeljünk, mint a tavalyi szezonban. Menet közben persze nőtt az étvágy is, de én mindig csak rövid távon gondolkodom. Minden harmadik meccs után mondom el a csapatnak a terveket, úgy gondolom, hogy egy működőképes projekt mindig a hiten, a bizalmon, az alázaton és a türelmen alapul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában