Kézilabda

1 órája

Kézilabda NB II.: Székács-siker Kunszenten – galériával

A kézilabda NB II. harmadik fordulójában vármegyénk csapatai közül csak a Székács hagyta el győztesen a játékteret, a Mezőtúr, a Szolnok és a Túrkeve is pont nélkül zárta a fordulót.

Varga Csaba

A kézilabda NB II. vármegyei rangadóján a Törökszentmiklósi Székács KE az újonc Kunszentmárton otthonába utazott és aratott nagyarányú sikert.

kézilabda NB II.
Csibrány Márk (fehérben) tizenegy gólja sem volt elég Szolnoknak a Mizse KC ellen a kézilabda NB II.-ben
Fotó: Kiss János

G csoport

Kunszentmártoni KSK–Székács KE GÉF-PRO 19–38 (8–15)

Kunszentmárton, 100 néző. V.: Herczeg U., Piller T.

Kunszentmárton: Boróczky – Sánta 1, Szabó K. 1, Tóth Á. 4 (1), Kiss B. 3, Korom 4, Juhász K. Csere: Széll 1 és Gyergyádesz (kapusok), Csöndes 3 (1), Czető Á. 2, Czető D., Vitális A. Edző: Ignácz Vilmos.

Törökszentmiklós: Berki – Pásztor Á. 6, Juhász P. 6 (1), Határ 6, Csanádi 4, Nyeső, Teleki 7. Csere: Subicz és Rizinger (kapusok), Monoki, Sütő 5, Zsigmond, Szikszay 4, Orosz. Edző: Szloska Krisztián.

A megyei csapatok csatája nem hozott különösebb izgalmakat, ugyan az első találatot a hazaiak szerezték, erre azonban négy góllal válaszolt a Székács. Noha a helyzetek kihasználásával ismét voltak gondjaik a törökszentmiklósiaknak, ennek ellenére hétgólos előnnyel zárták az első játékrészt, 8–15.

A folytatásban sem változott a játék képe az 37. percben már tizennégy gól volt a differencia a felek között, 9–23. A hazaiak a hajrában teljesen elkészültek az erejükkel, így nem tudták megakadályozni a vendégek fölényes sikerét.

Szloska Krisztián: – Könnyed győzelmet arattunk, helyenként jó játékkal. A helyzetkihasználásunkkal azonban továbbra sem vagyok elégedett, rengeteget hibázunk a támadótérfélen, ezek a hibák később megbosszulhatják magukat, pontosabb befejezések kellenek a jövőben.

Szolnoki KCSE–Mizse KC 35–41 (16–22)

Szolnok, 100 néző. V.: Kovács-Sebők S., Vastag-Réti R.

Szolnok: Pallér – Kádár 4, Ladányi 9 (2), Szabó Cs. 4, Csibrány 11, Fekete B. 3, Nyikos 1. Csere Boldog és Sárai-Szabó S. (kapusok), Kiss M., Gál D. 1, Szűcs H. 2, Kovács I., Törőcsik. Edző: Czombos Sándor.

A feljutásra törő vendégcsapat már a meccs közepén hat góllal elhúzott a szolnokiaktól, akik Csibrány Márk és Ladányi Péter találataival próbálták ellenfelükkel tartani a lépést. A hazaiak mindent elkövettek, de nem tudták szorossá tenni a meccset, lényegében sima vereséget szenvedtek.

További eredmények: Kiskunmajsa–Kecskemét 28–35, PLER U21–Üllő 33–31.

H csoport

Orosháza SE–Mezőtúri AFC-Syngenta 32–26 (17–13)

Orosháza, 250 néző. V.: Budai-Bock K., Wenzel T.

Mezőtúr: Lipták – Zalai 3, Soós, Kovács T. 11, Csige 2 (2), Murányi 3, Zvolenszki 4. Csere: Czikó és Molnár B. (kapusok), Gyenge, Sárosi, Tusjak 1, Losonc, Lengyel M., Gábor B. 1, Farkas B. 1. Edző: Csizmadia Tamás.

Mintegy negyed óráig kontrollálta a mecset a vendégcsapat, és vezetett két góllal, 5–7. A folytatásban azonban az orosháziak vették át az irányítást, fordítottak és az első félidő végén már négy gól volt az előnyük. A második játékrészben szinte minden sikerült a hazaiaknak, míg a mezőtúriak szellősen védekeztek, támadásaikat pedig elkapkodták, így nem fért kétség a vendéglátók győzeleméhez.

Csizmadia Tamás: – Elől és hátul is fegyelmezetlenül játszottunk. Sajnos a második félidőben több rossz döntést is hoztunk, ezúttal sokat hibáztunk. Azt gondolom, hogy időben jött ez a fejmosás.

Makói KC–Túrkevei VSE 37–26 (16–11)

Makó, 60 néző. V.: Biri Á. Kiss S.

Túrkeve: Kiss A. – Keresztes M. 5 (2), Cselovszki Cs. 1, Lukács J. 1, Keresztes I. 6, Koós 4, Simon I. 2. Csere: Jánosa és Balázs G. (kapusok), Bordács 1, Szeremi 2, Debreceni , Sütő, Kelemen G., Cselovszki M. 4. Edző: Patocskai László.

Hamar a gázra léptek a makóiak, és az első félidő végére ötgólos előnyt építettek föl. A térfélcsere után sajnos tovább nyílt az olló, Cselovszkiék nem tudtak faragni hátrányukból, a Maros-partiak pedig tovább növelve a különbséget sima győzelmet arattak.

További eredmények: Békéscsaba–Berettyó MSE 19–26, Kondoros–Újkígyós 26–36.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában