Vízilabda

3 órája

Szolnoki pólósbravúr Athénban

A vízilabda Eurokupa athéni selejtező tornájának első fordulójában a Szolnoki Dózsa Praktiker kellemes meglepetésre négy gól különbséggel legyőzte a német Spandau csapatát.

Varga Csaba

Elöljáróban annyit, hogy a nyáron alaposan megfiatalított szolnoki legénység az E jelű négyesben szerepel a görög fővárosban, ahol a német Spandau Berlin mellett a házigazda Panioniosz, valamint a spanyol Tenerife lesznek a vetélytársai a péntektől-vasárnapig tartó mérkőzéssorozaton.

A fehér sapkás szolnoki csapat győzelemmel kezdte az athéni tornát 
Fotó: Szolnoki Dózsa / Illyés Csaba

Szolnoki Dózsa Praktiker–Spandau Berlin (német) 11–7 (0–0, 4–3, 5–2, 2–2)

Szolnoki gólszerzők: Szabó B. 3, Schmölcz 3, Vámosi 2, Zerinváry 1, Kovács G. 1,, Bedő 1.

Nem legjobb előjelekkel indult a szolnoki csapat Athénba, hiszen soraikból többen betegséggel bajlódtak a hét elején, a válogatott kapus, Bányai Márk pedig derékbántalmai miatt edzéseket hagyott ki. A berlini csapat az idén is a BL-selejtezőben indult két hete Nagyváradon, többek között legyőzték az olasz Bresciát, de csoportmásodikként nem jutottak tovább, így tavalyhoz hasonlóan az Eurokupában próbálnak vigasztalódni, ahol tavaly a negyeddöntőig meneteltek.

Sokat úsztak és lőttek a felek az első negyedben, kevés sikerrel, mert nem esett gól. A folytatásban a németek találtak be először, de Szabó Bence gyorsan egyenlített, innentől felváltva vezettek a felek, a lényeg, hogy Vámosi Bertold lövésével a Tisza-partiak zárták előnnyel, az első félidőt, 4–3. A fordulás után Szabó és Schmölcz Norman is eredményes volt, a németek azonban légiósaik révén feljöttek 6–5-re. A negyed végén összejött három jó magyar védekezés, Józsa Ottó kapus bravúrjai után sorrendben Bedő Krisztián, Vámosi és a

legvégén Kovács Gergő is betalált, 9–5. A záró negyedben szépítettek a németek, de Szabó és Zerinváry Lóránd találatával eldőlt a meccs. Tehát szép győzelemmel nyitotta a tornát a szolnoki csapat, amely szombaton 17.30-kor a Panioniosz ellen folytatja a tornát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában