Ifjúsági programsorozat

3 órája

Hatvanadik alkalommal is a fiatalok egészsége a szolnoki Tiszaligeti Napok célja – galériával, videóval

Hatvanadik alkalommal rendezték meg a Tiszaligeti Napokat Szolnokon.

Mészáros Géza

Egyetlen covidos év kivételével, 1963-tól minden esztendőben megrendezték Szolnokon a Tiszaligeti Napokat. Ezáltal kiszámolható, hogy az idei volt a hatvanadik rendezvény, melyet a (vár)megyeszékhely legnagyobb zöldövezetében tartottak meg. Az elsősorban ifjúsági programsorozat ez évben a hét közepétől hozta mozgásba a fiatalokat.

tiszaligeti napok
Hatvanadik alkalommal rendezték meg a Tiszaligeti Napokat Szolnokon
Fotó: Nagy Balázs

Egykoron a KISZ volt a főszervező

„Tavaly volt az első, s az ifjúság nagyarányú részvétele, érdeklődése szinte eleve biztosíték az idei sikerre: így hagyományossá válik ez a programpont is. Erre az alkalomra KISZ-kupát írnak ki három sportágban: labdarúgásban, röp- és kézilabdában, elsősorban az üzemek, vállalatok és az iskolák csapatai számára” – írta a Szolnok Megyei Néplap 1964. július 21-i száma második Tiszaligeti Napok az évi beharangozóját.

A hatvan évvel ezelőtti írás így folytatódik: „Egyúttal Kilián-versenyeket, torna-, ökölvívó-, birkózó- és cselgáncsbemutatókat rendeznek, s ekkor tartják a városi MHS motocross versenyét is. Feltétlenül meg kell említenünk egy nagyon helyes kezdeményezést: az iskolákban felelevenítik az annak idején hagyományos évzáró tornaünnepélyt, mely kedves színfoltja lesz a tanévzáró ünnepségeknek”.

Ma már a Sportcentrum a rendező

Hatvan esztendővel később, 2024 szeptember közepén, több napon keresztül közel húsz sportágban versenyeztek a diákok a Tiszaligetben. A végeredmények ismeretének hiányában egyelőre csupán annyiban összegezhetjük az idei, a Szolnoki Sportcentrum által szervezett ifjúsági sport-sorozatot, hogy ugyanazt a célt érte el, mint az 1963-tól az összes: a fiatalok egészségmegőrzését...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában