Összefoglaló

2 órája

A mozgás volt a középpontban szombaton – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Rendkívüli dologra bukkant a közelmúltban egy 12 éves kisfiú Szolnokon, a rekordalacsony vízállású Tisza iszapos partján. Gyurkó Henriknek, a szolnoki Waldorf iskola kisdiákjának értékes kincsei néhány napig a szobája polcán díszelegtek, míg végül a Damjanich múzeumnak adományozta azokat.

Forrás: Szoljon.hu

Új hivatásban teljesedhetnek ki az Ágota közösség legújabb tagjai. Frissen vizsgázott nevelőszülőket köszöntött köreiben a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. A képzést teljesítők családjukból kiemelt fiataloknak adhatnak esélyt egy boldogabb gyerekkorra.

Immár tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Bicogó Maratont. A Szolnoktól Tiszasülyig tartó versenyen idén is több százan mérették meg magukat szombaton. A sport mellett ezúttal is közös élmény, a csapatépítés volt az esemény fő célja.

Egyetlen covidos év kivételével, 1963-tól minden esztendőben megrendezték Szolnokon a Tiszaligeti Napokat. Ezáltal kiszámolható, hogy az idei volt a hatvanadik rendezvény, melyet a (vár)megyeszékhely legnagyobb zöldövezetében tartottak meg. Az elsősorban ifjúsági programsorozat ez évben a hét közepétől hozta mozgásba a fiatalokat.

Csak Szolnokon közel húsz intézmény nyitotta ki kapuit hétvégére a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat részeként. A legtöbb „műhely” interaktív programokkal szolgál, azaz bevonja a látogatókat különböző feladatokba. Látványosságból nincs hiány a kétnapos szolnoki „kulTúrán”.

Immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg Szolnok az évről-évre nagy sikernek örvendő programját. A Családi Egészségnapon közös mozgásra és szűrővizsgálatokon való részvételre is lehetőség nyílt.

A Magyar falu program részeként az elmúlt öt évben mintegy 13 milliárd forint értékben újítottak fel orvosi rendelőket – mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szombaton a Győr-Moson-Sopron vármegyei Egyed községben, ahol átadták az új orvosi rendelőt.

– Vannak reményeink, hogy korábban levonul az ár a Dunán, de még öt nehéz napot kell átvészelnünk – fogalmazott Orbán Viktor az árvíz elleni védekezést irányító operatív törzs ülése után. A miniszterelnök az árvízi védekezésről elmondta, hogy a védekezés 755 kilométeren zajlott, az első győzelmet pedig már elérték, mert a Szigetközben egy métert apadt a víz. Ma Vácon a legmagasabb a vízállás, és ez hamarosan megérkezik Budapestre
– tette hozzá a kormányfő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában