Kosárlabda

2 órája

Kikapott az NHSZ-Szolnoki Olajbányász a főpróbán

Szombaton zárt kapuk mögött a Szolnoki Olajbányász a DEAC együttesét fogadta utolsó edzőmeccsén. Oliver Vidin csapata jobban kezdte a mérkőzést, a második negyedtől viszont átvették az irányítást a vendégek, akik tíz ponttal megnyerték a találkozót.

Kovács Levente

Utolsó edzőmérkőzésére készült szombaton az NHSZ-Szolnoki Olajbányász, melynek ellenfele a DEAC csapata volt zárt kapuk mögött. A piros-feketéktől Lukács Norbert kisebb sérülés miatt nem játszott a főpróbán, de várhatóan a bajnoki rajtra már bevethető állapotban lesz. Pongó Máté először tért vissza Szolnokra nyári távozását követően, agilis játékával pedig többször is gondot okozott korábbi csapattársainak.

szolnoki olajbányász
Krnjajszki Boriszék (piros mezben) számára nem sikerült a főpróba, a Szolnoki Olajbányász kikapott a DEAC-tól
Fotó: Mészáros János

NHSZ-Szolnoki Olajbányász–DEAC 70–80 (16–15, 14–27, 27–16, 13–22)

Szolnok: Jovanovics 16/9, Lewis 10, Rudner, Szubotics 14/6, Peringer 6. Csere: Pallai 6/6, Krnjajszki 3/3, Arabo 2, Aimaq 13/3, Horváth Á. Edző: Oliver Vidin.

Bojan Szubotics indította el a pontok sorát, ráadásul a mérkőzés elején jól is zárt az Olajbányász védelme, közel három percet kellett várni az első debreceni sikeres kísérletre. Ezt követően át is vette a vezetést a DEAC, de előnye nem sokáig tartott, Szubotics és Sztrahinja Jovanovics tripláinak köszönhetően már ismét a szolnokiak neve mellett állt több pont az eredményjelzőn, az első tíz perc végén 16–15-re vezetett Oliver Vidin együttese.

A második negyed elején több labdát is elszórt az Olaj, így lépéselőnybe került a DEAC, a játékrész közepén Fardaws Aimaq, Pallai Tamás és Bojan Szubotics kosaraival visszajöttek hatpontos hátrányból a piros-feketék, 27–26. Rövid ideig tartott az Olajbányász jó játéka ebben a negyedben, ugyanis a debreceniek ismét magukhoz vették a kezdeményezést, ráadásul Djordje Drenovac félpályás hármasával tizenkét pontra nőtt a különbség a nagyszünetre, 30–42.

Jót tett a szünet a Szolnoki Olajbányász csapatának, amely a fordulás után faragott a hátrányából, három és fél perc játék után már csak öt pont volt a különbség, 42–47. A védekezésbe viszont becsúsztak hibák a folytatásban is, így gyorsan ismét kétszámjegyűvé nőtt a hátrány, 44–55. Oliver Vidin időt kért, és hallhatóan nem volt elégedett játékosai teljesítményével. A rövid pihenő után tempót váltottak a hazaiak, akik egy pontra jöttek fel a negyed végéig, 57–58. 

Nyolc perccel a vége előtt Szubotics két gyors kosarával volt hosszú idő után ismét egál a találkozó, 62–62. Fáradni látszódott az Olaj, ismét sok hiba csúszott a játékba, a Debrecen pedig élt a lehetőségeivel, és egy 12–2-es rohammal ismét elhúzott, 64–74. A meccs végéig nem változott a különbség, az NHSZ-Szolnoki Olajbányász 80–70-re kikapott a főpróbán a DEAC együttesétől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában