MOL Magyar Kupa

2024.08.25. 19:11

A legjobb hatvannégy közé jutott a kupában a Tiszafüred

Az idei bajnokságban és kupában egyaránt száz százalékos Tiszafüred a hét végén az utóbbi vetélkedésben volt érdekelt. A Nógrád vármegyei liga tavalyi első helyezettje nem ígérkezett könnyű prédának, akit csak egy kézlegyintéssel el lehet intézni. Ennek ellenére Dorcsák Zoltán edző - kényszerűségből is - néhány, eddig kevesebbet játszó futballistájának szavazott bizalmat a mérkőzés előtt.

Jegesi László

Kalmár Ferenc mellett Bényei Balázsra, Engel Alexre és Pap Zsoltra sem számíthattak társaik, de nélkülük is továbbjutásban bízott a Tisza tó parti alakulat.

mol magyar kupa,labdarúgás
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció


Silver Tüzép Karancslapujtő - Facultas-Tiszafüredi VSE 1-4 (0-2)

Karancslapujtő, 200 néző, vezette: Kreitl Tamás (Frank, ifj. Imrő)

Gólszerzők: Rozgonyi (92.), ill. Gellért (25.), Pataki (43.), Barzsó (76.), Almomani (86.)

Tiszafüred: Tajti - ALMOMANI, ARANYOS, Dibusz (Kiss H. 77.), Szövetes - GELLÉN, KARMACSI, Ballók B. (Mácsai 63.) - Pataki (Barzsó 64.), Trencsényi, Ujvári (Kovács D. 64.). Edző: Dorcsák Zoltán.

Az esélyeknek megfelelően magukhoz is ragadták a kezdeményezést a vendégek, jó iramban játszottak a felek, közel egyenrangú partnerek viadalát hozta az első huszonöt perc. A Tiszafüred többet birtokolta a labdát, de majdnem fél órát kellett arra várni, hogy megszerezzék a vezetést. Egy pontrúgás után Gellén Balázs fejelt ekkor az ellenfél kapujába, majd a játékrész végén szép támadást követően Pataki Viktor duplázta meg az előnyt (0-2).

Fordulás után a Facultas nem erőltette már annyira a támadásokat inkább az eredmény tartására törekedett. Kicsit a jövő heti két bajnoki mérkőzésre is tartalékoltak a fiúk, ami majdnem megbosszulta magát. A félidő közepén egy szépen megkomponált támadás végén kis híján szépített a pályaválasztó. A hármas csere azonban segített, jobb felfogásban kezdek el játszani. Egy kontra után Barzsó Attila lőtt szép gólt, háromra növelve együttese előnyét, amellyel a hátralevő időtől függetlenül bebiztosította továbbjutásukat.

Dorcsák Zoltán: Gratulálok a fiúknak, taktikus játékkal magabiztos győzelmet arattunk. Türelmesen fociztunk, jó pillanatokban lőttünk gólokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában