Darts

2024.07.19. 07:00

Turai Krisztina a tavalyi helyezésén javítva zárta az Eb-t

Turai Krisztina remek versenyzéssel az egyéni ötödik helyet szerezte meg az dartsosok Ifjúsági Európa-bajnokságán, Rigában. Párosban pedig Rábaközi Hannával kiegészülve mérkőzést tudtak nyerni a csoportkörben, azonban a továbbjutás nem sikerült a csupán néhány versenye együtt játszó kettősnek.

Kiss Ádám

Turai Krisztinának nem volt ismeretlen az Európa-bajnokság hangulata, két éve párosban a dobogó legfelső fokára állhattak a szintén szolnoki Kovács Tamarával.

Turai Krisztina, darts, Európa-bajnokság
Turai Krisztina az idei Eb-n első egyéni meccsét a nagyközönség előtt játszotta
Forrás: Beküldött fotó/Facebook

Ezúttal az egyéni megméretésre helyezte a hangsúlyt a Honvéd Auróra sportolója, ugyanis párjával, Rábaközi Hannával még az ismerkedés fázisában vannak.

Ennek megfelelően jobban is sikerültek az egyéni küzdelmek Turai számára, két győzelemmel, veretlenül jutott tovább a csoportjából. Előbb a litván Milda Zdanauskaitét győzte le 3–2-re a három szettgyőzelemig tartó összecsapáson, majd pedig a finn Siisa Laitinen ellen aratott 3–1-es sikert.

A legjobb harminckettő között már négy játszmát kellett nyernie a végső győzelemért, de a holland Daphne Camijn sem okozott gondot a tizenhét éves játékosnak, 4–1-re nyert. A nyolcaddöntőben úgy tűnt, hogy óriási lendületben van a vármegyénk legjobb női utánpótlás dartsosa, egy újabb 4–1-es sikerrel – ezúttal a belga Jentl Fransen ellen – jutott be a negyeddöntőbe, ahol aztán jött a hideg zuhany, a későbbi bajnok Sophie McKinlay megállította.

A skót játékos szettgyőzelmével kezdődött a mérkőzés a legjobb nyolc között, de ekkor még sikerült egyenlíteni a magyar hölgynek. Ezután azonban kisebb mélypontra került a rákócziújfalui sportoló játéka, amit ellenfele kihasznált és végül 4–1-re nyert, így Turai Krisztina az ötödik helyen zárta a versenyt.

– Sikeresnek értékelem az egyéni Eb-szereplésem, mert tudtam javítani a tavalyi helyezésemen, illetve amit megbeszéltem az edzőmmel, azt teljesítettem. Bizakodtam egy jobb helyezésben, de a negyeddöntős ellenfelem szépen játszott, hozta amit kellett.

Egy győzelem és egy vereség párosban

Rábaközi Hannával kiegészülve az E csoport küzdelmeiben volt érdekelt a lány párosunk. Rosszul kezdődött a játéknap a kettős számára, az első meccsükön 3–0-s vereséget szenvedtek a belga Jana Leys, Jentl Fransen duó ellen, így a folytatásban nagyarányú győzelmet kellett volna aratniuk a továbbjutáshoz. A győzelem sikerült, a nagy arány azonban nem – 3–2-re nyertek a holland Fardau de Jong, Daphne Camijn ellen – így nem jutottak tovább a csoportjukból.

– Látszott a játékunkon, hogy még nem igazán tudtunk egymásra hangolódni, nagyon különbözik a stílusunk. Szerencsére Hannával csapattársak vagyunk, így még biztosan indulunk együtt versenyeken. Nekem még egy évem van az ifik között, és ha továbbra is tudjuk hozni a formánkat, akkor a következő Eb-n is együtt indulunk majd.

Turai a mérkőzései nagy részét nem a színpadon játszotta, azonban rögtön az első egyéni összecsapásán bedobták őt a mélyvízbe:

– Nagyon nehéz volt az első meccs, a színpadon kellett kezdenem, ami hideg zuhanyként ért. Később azonban nem volt olyan találkozó, ami gyengébben sikerült, szépen fel tudtam építeni a játékomat.

Idén még a vb-kijutásért is versenyeznek

Végül pedig a folytatásról kérdeztük a tavaly vb-második versenyzőt.

– Júliusban még lesz lehetőségem pihenni, és bár folyamatosan edzünk, a következő verseny csak augusztus végén lesz. Az viszont egy nagyon fontos esemény, ugyanis ranglistapontokat tudunk majd gyűjteni, amire nagy szükségem van a világbajnokságra való kijutás szempontjából. Idén két ifi lány tud kvalifikálni a vb-re a világranglistáról, kettő pedig a decemberi versenyről, de az én célom az, hogy már a pontjaim alapján ott tudjak lenni a jövő téli vb-n. Ha ez esetleg nem sikerülne, akkor az év végén még ki tudom harcolni a kijutást, így most erre a két tornára fókuszálok leginkább.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában