Karate

2024.07.12. 18:02

Shihan Furkó Kálmán emléke előtt is tisztelegtek a karatésok

Idén harminckilencedik alkalommal rendezték meg a Szolnok Kupát, amelyen közel háromszázötven karatés vett részt nyolc országból. A szolnoki származású Shihan Furkó Kálmán három évvel ezelőtti halála óta a nyolcdanos karatemester emléke előtt is tiszteleg a megméretés, illetve ezen rendezvény keretein belül tartották meg az Európa-bajnokságot is.

Kiss Ádám

Vármegyénket is szép számmal képviselték a sportolók, hat dódzsó tizenkilenc versenyzője állt tatamira a szolnoki Városi Sportcsarnokban rendezett Szolnok Kupán és III. Shihan Furkó Kálmán Emlékverseny.

Furkó Kálmán, Szolnok, karate, emlékverseny, Szolnok Kupa
A legkisebbek versenyén is kemény összecsapásokat láthattak a Shihan Furkó Kálmán Emlékversenyre kilátogatók 
Fotó: Mészáros János

Taroltak a Karcagi SE sportolói, Pallagi László a felnőttek kata kategóriájában – amelyen az előre meghatározott szempontok alapján egyénileg kell egy formagyakorlatot bemutatni – az első helyet szerezte meg. Ugyancsak aranyérmes lett, de a kumite kategóriában – amelyen fizikai kontaktussal járó, egy az egy elleni harc történik – a hetven kilogrammos felnőttek között Magyar Levente, a senior nyolcvan kilogramm felettiek között pedig Nagy István.

Az abonyi Power Karate SE két versenyzője Szabó Lídia és Szabó Zoltán is első lett a harmincöt kilogrammos gyermek kategóriában.

A jászberényi Yakuzák SE csapata szerezte a legtöbb dobogós helyezést a szolnoki versenyen, köztük két elsőséggel, Domos Gréta és Notheisz Janka révén az ötvenöt valamint a hatvanöt kilogrammos junior korosztályban. Tugyi Róbert (senior, 80+kg) a második lett, a serdülő Csáki Noel (55 kg) és az junior Szarvas Boglárka (65 kg) pedig a bronzéremmel gazdagodott a viadal után.

A szolnoki Magna Dojo ifjúsági korú, hatvan kilogrammos korosztályban induló versenyzője, Béres Ádám aranyérmes lett. Másodikként zárta a viadalt a harminc kilogrammos gyerek korosztály sportolója, Balogh Levente, valamint Horváth László (junior 65 kg) és Bukta Erik (junior 75 kg) is.

A Kisújszállási KSE sportolója, Balogh Armand volt vármegyénk másik érmese a kata kategóriában, és a második helyet szerezte meg a juniorok között. Orosz Márta, immár az ifjúsági kumite kategóriában harmadik lett, csakúgy, mint Furkó Levente.

A bírák ezúttal is díjazták a legharcosabb és a legtechnikásabb versenyzőket minden kategóriában. Előbbit a három egymást követőévben világkupa-győztes Notheisz Jankának ítélték oda a juniorok közül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában