Lábtoll-labda

2024.07.28. 18:38

Világbajoki erősségű mezőny versenyzett Újszászon

Újszászon rendezték meg a 27. Hungarian Open nemzetközi lábtoll-labda bajnokság küzdelmeit, ahol kilenc ország, 150 játékosa lépett pályára. A világbajnoki erősségű mezőnyben a férfiaknál a németek, míg hölgyeknél a hongkongiak diadalmaskodtak. A házigazda újszásziak, ezúttal nem szereztek aranyérmet, amire tizenhét éve nem volt példa a verseny történetében.

Varga Csaba

A seregszemle egyéni mérkőzésekkel kezdődött, amelyben 74 férfi és 32 hölgy versenyző volt érdekelt. A férfiaknál német és magyar játékosokkal találkozhattunk a négy között. Itt a német David Zentarra Rab Alexandert, Horváth Gergő pedig Tóth Gábort búcsúztatta, majd a fináléban végig a tavalyi ezüstérmes német játékos végig dominált, ami bajnoki címet eredményezett számára.

Rab Alexandernek (elöl) két bronzérem is jutott a versenyen
Fotó: Kovács Nándor

A női mezőnyben hongkongi, cserszegtomaji és újszászi versenyzők jutottak a legjobb nyolc közé, majd az elődöntőkben a távol-keleti Yan Nuo két szoros játszmában győzte le a címvédő Farkas Lillát, a tavalyi bronzérmes Huang Suet Yan pedig a cserszegtomaji Udvari Boglárkát búcsúztatva jutott a fináléba. A döntőben Yan Nuo csapattársa ellen magabiztos labdakezeléssel és ponterős szervákkal, talpalásokkal két szettben tudott nyerni.

A csapatversenyben 26 férfi gárda indult az újszásziak az elődöntőig meneteltek, ami nem sikerült nekik. A bronzcsatában végül a Lakatos Zoltán, Kökény Zoltán, Rab Alexander, Kökény Martin összetételű legénység diadalmaskodott. A fináléban a dinamikusan játszó német csapat két szettben győzte le a kanizsaiakat.

A lányoknál a papírformának megfelelően hongkongi házai döntőt rendeztek, míg a harmadik helyet Csák Vivien, Farkas Lilla, Hornyák Erzsébet és Szaszkó Dorka összeállítású hazai együttes szerezte meg.

Eredmények

Férfi egyéni: 1. David Zentarra (FFC Hagen), 2. Horváth Gergő (FFC Hagen), 3. Tóth Gábor és Rab Alexander (mindkettő Újszászi VVSE).

Női egyéni: 1. Yan Nuo (Hongkong), 2. Huang Suet Yan (Hongkong), 3. Farkas Lilla (Újszászi VVSE) és Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK).

Férfi csapat: 1. FFC Hagen, 2. Nagykanizsa, 3. Újszászi VVSE (Lakatos Zoltán, Kökény Zoltán, Rab Alexander, Kökény Martin).

Női csapat: 1. Hongkong I., 2. Hongkong II., 3. Újszászi VVSE (Farkas Lilla, Csák Vivien, Szaszkó Dorka, Hornyák Erzsébet).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában