Kajak-kenu

2024.06.30. 18:00

Tamási Zsombor aranyat, Decsi Dorina bronzot nyert

Az elmúlt hétvégén Pozsony adott otthont az utánpótlás Európa-bajnokság küzdelmeinek.

Varga Csaba

A szolnoki kötődésű Tamási Zsombor – aki két éve már az MTK kajakosa – párosban Keller Gergővel tette vízre hajóját az U23-sok 500 méteres döntőjében. Féltávnál még az első helyen haladtak a mieink. Sajnos a folytatás már nem sikerült ilyen jól, a cseh, a lengyel és a francia egység is bekúszott a mieink elé, akik hiába próbálkoztak, nem tudtak már újítani, épphogy lecsúszva dobogóról, a negyedik helyen fejezték be a finálét.

Tamási Zsombor, kajak, Eb
Tamási Zsombor (elöl), négyesben szerzett aranyérmet
Forrás: MKKSZ

A Szolnoki Kajak-Kenu Klub 20 esztendős versenyzője, Decsi Dorina két ötszáz méteres számban indult. Párosban Dráviczki Dóra oldalán biztosan jutottak be a vasárnap délelőtti fináléba, ahol az első öt hajó között csak a célfotó döntött, Dorináék sajnos leszorultak a dobogóról, és a negyedik helyen végeztek.

Négyesben a Nemes Réka, Ujfalvi Laura, Dráviczki Dóra, Decsi Dorina összeállítású egység a vasárnap délutáni fináléban féltávnál még a negyedik helyen haladt, a folytatásban azonban belehúztak és megszerezték a bronzérmet.

Az Eb zárószámában, az U23-sok K4 500 méteres döntőjében a Tamási Zsombor, Őry Zsombor, Tamás Gergő, Keller Gergő összetételű kvartett hamar az élre állt, és már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, így Európa-bajnoki aranyat szereztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában