Vízilabda

2024.06.20. 17:30

A Szolnoki Dózsa pólósaival lett csoportelső az U16-os válogatott a vb-n

Beköszöntött a nyár, utánpótlás vízilabda válogatottjaink pedig megkezdték szereplésüket a világversenyeken. A sort U16-os nemzeti csapatunk nyitotta, amely három magabiztos győzelemmel első helyen végzett csoportjában a máltai világbajnokságon.

Varga Csaba

Mint azt az elmúlt években megszokhattuk, ezúttal is két Szolnoki Dózsa játékos, Hidasi Zétény és Tigyi Ábel kapott helyet nemzeti csapatunkban. Mindkét fiú tagja volt a tavalyi évadban az U15-ös válogatottunknak, amely aranyérmet szerzett a montenegrói Európa-bajnokságon.

Szolnoki Dózsa, U16, vízilabda
Válogatottunk magabiztos, gólratörő játékkal lett csoportelső a világbajnokságon
Forrás: utanpotlassport.hu

Juhász Zsolt szövetségi edző azt mondta a vlv.hu-nak a rajt előtt:

– Tavaly ilyenkor azt nyilatkoztam, hogy az az Európa-bajnokság zsákbamacska, azonban most már ismerik egymást a részvevők. Nyugodtan mondhatom: hét hasonló képességű és tudású csapat pályázik a három éremre. A legnagyobb alázattal és szerénységgel készülünk arra, hogy tudásunk legjavát nyújtsuk, és ezáltal megszerezzük az érmek egyikét.

A világbajnokságon néhány különleges szabályt alkalmaznak. A játék 25 méteres medencében zajlik és egészen a negyeddöntőkig 4×6 perc a játékidő, onnantól kezdve viszont nyolc percesek lesznek a negyedek.

Csapatunk kedden a németek ellen kezdte meg szereplését a C jelű négyesben. Játékosaink semmit nem bíztak a véletlenre, hiszen végig vezetve, magabiztos ötgólos győzelmet arattak. A szolnokiak közül Tigyi Ábel nem jutott szóhoz, ellenben Hidasi Zétény játszott, és két gólt is szerzett.

Magyarország–Németország 12–7 (2–1, 4–1, 4–1, 2–4)

Gólszerzőink: Gedra 3, Rabb 3, Hidasi 2, Jámbor 1, Divják 1, Pintér N. 1, Kovács M. 1.

A folytatásban a lengyel együttes sem jelentett akadályt csapatunk számára, ezúttal Tigyi tett két gólt a közösbe, Hidasi pedig egyet.

Magyarország–Lengyelország 18–3 (3–1, 6–1, 7–0, 2–1)

Gólszerzőink: Gedra 5, Pintér N. 3, Rabb 3, Kondor 2, Tigyi 2, Farsang 1, Hidasi 1, Kovács M. 1.

A csoportzárón az első félidőben még próbálta tartani a lépést a szingapúri gárda a mienkkel, azonban a fordulást követően már tetszés szerint érte el góljait csapatunk.

Magyarország–Szingapúr 17–6 (5–2, 2–1, 4–1, 6–2)

Gólszerzőink: Jámbor 4, Kovács L. 3, Pintér N. 2, Rabb 2, Varga B. 2, Divjak 1, Gedra 1, Kovács M. 1, Tigyi 1

Ezzel a magyar válogatott megnyerte a csoportját, a keresztjátékban pedig várhatóan a B csoport második helyén végző bolgár legénységgel találkozik pénteken 10.15-kor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában