Labdarúgás

2023.07.24. 18:00

„Sok mindent visszakaptunk a meccsen” – így értékeltek az edzők a Szolnoki MÁV és a Tiszafüred összecsapását követően

A Szolnoki MÁV nyerte a bajnokság előtti főpróbát a Tiszafüred ellen vasárnap késő délután. Horváth Csaba és Dorcsák Zoltán az első fordulót megelőzően bízik a jó szezonkezdésben.

Varga Csaba

Horváth Csaba elégedett volt a főpróbán látottakkal

Fotó: Mészáros János

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Szolnoki MÁV együttese 2–0-ra legyőzte a Tiszafüredet a bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésen.

Szolnoki MÁV FC–Facultas-Tiszafüredi VSE 2–0 (0–0)

Gólszerzők: Barna V. (50.), Antal G. (85.).

A MÁV vezetőedzője, Horváth Csaba elégedett volt a látottakkal, és reménykedik abban, hogy csapata sikeresen kezdi meg a bajnokságot vasárnap, hiszen keret is már majdnem teljesen kész.

– Amit gyakoroltunk a tréningeken, azokból sok mindent visszakaptunk a meccsen. Próbáljuk labdabirtoklásra építeni a játékunkat, szeretnénk az ellenfél térfelén minél több labdát szerezni, nyomás alatt tartani ellenfelünket, mindezekhez meg is van az erőállapotunk. 

Nagyjából megvan a keret, Busa Bence érkezik a csapathoz, és még tervben van egy belső védő megszerzése, ha nem jön össze, arra is megvan tervünk. 

Bízunk a jó rajtban a Körösladány ellen idegenben vasárnap – zárta gondolatait Horváth.

A tiszafürediek oldaláról Dorcsák Zoltán nem örült annak, hogy csapata a főpróbán vereséget szenvedett – azok ellenére, hogy ez volt az egyetlen kudarca az együttesnek a felkészülés során –, azonban hiszi, hogy gárdája a újult erővel vághat neki a bajnokságnak.

Nem sikerült jól a főpróbánk, úgy gondolom, most csúcsosodott ki az elmúlt hetekben elvégzett rengeteg munka. Mi fásultan játszottunk, ráadásul a szolnoki futballisták megnyerték a párharcok nagy részét. A vasárnapi rajton felfrissülve egy jó mérkőzést akarunk játszani a Tiszaújvárossal.

A mérkőzést megelőzően Ábrahám Tamást a tiszafürediek elnökhelyettesét is megkérdeztük a csapattal kapcsolatban:

– A nyáron alaposan átalakult a játékosállományunk, hiszen a távozók pótlására tíz új, leginkább fiatal focista érkezett sorainkba – jelezte a sportvezető. – Mindössze 21,5 év most nálunk az átlagéletkor. Ami biztató, az edzőmeccseken veretlenek maradtunk, de nagyon sok még a tennivaló, mindenben javulnia kell csapatunknak. Erősnek ígérkezik a csoportunk, azt szeretnénk, hogy a következő évadban se legyenek kiesési gondjaink, biztosítsuk helyünket a harmadosztályban. Vasárnap otthon kezdünk a Tiszaújváros, rá három napra pedig – az MLSZ döntése alapján – a Karcag vendégei leszünk Martfűn.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában