Szolnok

2 órája

Laki Péter János vitéz bőrébe bújik

A szolnoki származású operettszínész hamarosan új szerepben áll színpadra. Ezúttal Kacsóh Pongrác János vitézének címszereplőjeként láthatják őt a nézők a Budapesti Operettszínház színpadán, október végén. Laki Péter János vitéz karaktereként ismét bonvivánként bizonyíthat.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Nem az első főszerepem lesz, inkább azért érdekes, mert Huszka Jenő Mária főhadnagya után a János vitéz újra olyan operett, amelyben bonvivánként játszhatok. A meglévő táncoskomikus szerepkör mellett remek érzés, hogy ismét megformálhatok egy főhős karaktert – árulta el a fiatal színész. Laki Péter János vitéz bőrébe október 31-én bújik.

Laki Péter János vitéz
Nem ez az első bonviván szerepe. Október végén Laki Péter János vitéz bőrébe bújik, a Mária főhadnagyban azonban már bizonyított "szerelmes ifjúként"
Fotó: Janus Erika

Laki Péter János vitéz szerepében ismét új szintre lép

A színész kiemelte, pályáját hosszú ideig meghatározta a táncoskomikus szerepkör. Az utóbbi esztendőkben azonban lehetőséget kapott, hogy az operett világának ifjú szerelmeseként, bonvivánkét bizonyíthasson. Egyebek mellett a fent említett Mária főhadnagy Jancsó Bálintjaként. A karakter egy fiatal jurátus, majd huszártiszt.

– A János vitéz is olyan mű, amelyben érzelmes tenoráriákat énekelek, ez nagyon ösztönző, felemelő. Minden szerepre máshogyan kell készülni, más és más kihívásokra reagálni. Úgy érzem, számomra erős visszaigazolás, hogy ismét eltérő szerepkörben bizonyíthatok. Minden esetben örömmel és alázattal fektetek munkát a karakterek megformálásába – fogalmazott Laki Péter. A színész elárulta, a Petőfi Sándor elbeszélő költeményére épülő darab igazi klasszikus színpadi produkció, a jelmezek és a hangzásvilág tekintetében is.
– A beállópróbák már megkezdődtek. A darab egyébként százötvenöt perc, két felvonásban láthatják a nézők – mondta Laki Péter. Az október 31-i előadásban Iluskaként Lévai Enikő lesz a párja, a további szerepekben Bagóként Pete Ádám, francia királyként Kiss Zoltán, francia királykisasszonyként pedig Zábrádi Annamária eleveníti meg a színpadon Petőfi klasszikus figuráit.

Laki Péter a következő időszakban biztosan nem unatkozik

A fiatal színész a Budapesti Operettszínház nagyszabású gálaműsorában is részt vesz, amelynek első produkciói október 24-én kezdődtek és hétvégén is láthatók a teátrumban.

– Ennek már évtizedek óta nagy hagyománya van, október 24-e, azaz a Magyar Operett Napja alkalmából szervezi a színház – mondta. A szolnoki származású művész a gyökereiről sem feledkezett meg. Szolnok városa jövőre kilencszázötven esztendős lesz. Ennek apropóján pedig a fiatal színész is részt vesz a vármegyeszékhely kerek születésnapjának ünneplésén.

– Jövőre velem és más kollégáimmal is találkozhatnak a nézők, hogy milyen formában, az legyen meglepetés – fogalmazott titokzatosan Laki Péter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!