Születésnap

3 órája

Megható ünnepség a jászberényi városházán: a Jászság helytörténeti kutatóit köszöntötték

Öt értékőrző kutatónak szervezett születésnapi összejövetelt a Jász Múzeum és a Jász Múzeumért Alapítvány a közelmúltban a jászberényi városháza dísztermében. A szívhez szóló ünnepségen méltatták a Jászság helytörténeti kutatóit.

Illés Anita

A Jász Múzeum és a Jász Múzeumért Alapítvány évről évre köszönti születésük kerek évfordulóján az intézmény belső és külső munkatársait. A Jászság helytörténeti kutatói lelkes lokálpatrióták, akik hiánypótló munkájukkal hozzájárulnak a térség múltjának feltárásához, mélyebb megismeréséhez. 

Jászság helytörténeti kutatói
A Jászság helytörténeti kutatóit köszöntötték kerek évfordulós születésnapjuk alkalmából. A fotón álló sor balról jobbra: P. Varga Kamill, Szüle Katalin, Kóródi Anikó, Benedek József és Mihályi József (ül)
Fotó: Pesti József

A Jászság helytörténeti kutatói lelkesen dolgoznak a térség múltjának feltárásán 

Idén Szüle Katalin, a Csete Balázs Honismereti Szakkör tagja 80., Kóródi Anikó operaénekes, helytörténeti kutató 70., Mihályi József a Vándorfy János Honismereti Szakkör korábbi vezetője 90., Benedek József a Csete Balázs Honismereti Szakkör vezetője 70. és P. Varga Kamill omf., helytörténeti kutató 50. születésnapja alkalmából gyűltek össze a vendégek október 18-án a jászberényi városháza dísztermében. A szívhez szóló rendezvényen Hortiné dr. Bathó Edit nyugalmazott múzeumigazgató, a Jász Múzeumért Alapítvány elnöke és Gulyás András Zoltán, a Jász Múzeum igazgatója mondott köszöntőt, de polgármesterek, civil szervezetek képviselői, jászkapitányok is átadták jókívánságaikat az ünnepelteknek. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!