Történelemóra

2024.09.13. 17:00

Különleges időutazásra hívta a jászárokszállási fiatalokat a Viharsarok Táncszínház fergeteges produkciója

Rendhagyó történelemórára várták az iskolásokat szeptember 12-én, csütörtökön Jászárokszálláson, a Petőfi Művelődési Házban. A Viharsarok Táncszínház műsora a magyar néptánc kincsestárának segítségével az 1100 éves magyarság történetén kalauzolta végig a közönséget.

Illés Anita

Rendhagyó történelemóra – Barangolás a Kárpát-medencében évszázadokon át címmel tartott fergeteges produkciót a Viharsarok Táncszínház szeptember 12-én, csütörtökön Jászárokszálláson. A Petőfi Művelődési Ház színpadán a magyar néptáncok bemutatásával elevenedett meg a magyarság története. 

táncszínház
Nagy sikert aratott a Viharsarok Táncszínház Rendhagyó történelemóra című műsora Jászárokszálláson
Fotó: Pesti József

A magyarság történetét mutatta be a néptánc nyelvén a Viharsarok Táncszínház

Az előadók bemutatták, hogy melyik korban hogyan táncoltak őseink, milyen zenét hallgattak és milyen ruhákat viseltek. A fiatalok megismerkedhettek többek között a középkori körtáncokkal, a reneszánsz kor vonulós táncaival, de a táncok segítségével eljutottak például Gyimesbe, Somogyba és Mezőföldre is. Mindezeken túl kalotaszegi magyar és méhkeréki román táncokat is láthattak a fiatalok. A Rendhagyó történelemóra látványos animációk segítségével különleges időutazásra hívta az érdeklődőket történelmünk korábbi évszázadaiba, miközben a Kárpát-medence egészét is bejárhatták. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!