Szoljon podcast

2024.08.16. 10:32

Új tárlat készül a kunszentmártoni múzeumban, bemutatják a borbély szakmát

Dobozokban várják a borbély szakmában ismert eszközök, hogy a megfelelő helyre kerüljenek. Már javában tart a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum következő kiállításának előkészítése.

Pakainé Pusztai Nóra

Javában készül a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum következő kiállítása. Nemrégiben a Lefor család hagyatékához jutott hozzá a közművelődési intézmény egyéb más adományként érkezett eszközök mellett. A három generációs borbély család tagjainak a főtéren és a fő utcán is volt üzletük. Hegedűs Krisztián, a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ igazgatója mesél az orvosborbélyok munkásságát bemutató tárlatról, a hozzájuk került tárgyaikról és arról, mikor várható a kiállítás megnyitója.

borbély, Hegedűs Krisztián
Hegedűs Krisztián, a KÁMK igazgatója a borbély szakmához kapcsolódó Lefor hagyaték tárgyait is megmutatta
Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

A parfümös és púderes edények, hajvágók és hajsütővasak egyelőre dobozokban várják az enteriőrök berendezését. A múlt és jelen eszközeit is bemutatják majd, sőt színes programok és témához illő foglalkozások szervezésében is gondolkodnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!