Nyári program

2024.08.24. 14:00

Népi technikákat sajátítottak el a gyerekek a kunhegyesi alkotótáborban

Sokan vettek részt a nagy múltú kunhegyesi alkotótáborban.

Rózsa Róbert

Fotó: Facebook.com / Ilosvai Művelődési Központ

Múlt héten tartották meg a XXXIII. Legénybot alkotótábort Kunhegyesen, az Ilosvai Varga István Városi Művelődési Központban. A nagy múltú, több évtizedes hagyományokkal bíró kunhegyesi alkotótáborában a résztvevő gyerekek megismerkedhettek többek között a fafaragással, szövéssel, agyagozással, hímzéssel, szalmafonással, de nemezeltek is és fonalgrafikákat is készítettek.

kunhegyesi alkotótábor, Kunhegyes, gyerekek, tábor
35 gyerek vett részt a kunhegyesi alkotótáborban, ahol neves iparművészektől tanulhattak
Fotó: Facebook.com / Ilosvai Művelődési Központ

Mint Szentpéteriné Lévai Mária, a művház vezetője hírportálunknak elmondta, a programban összesen 35-en vettek részt. Közöttük voltak helyiek és olyanok is, akik nagyszüleikhez látogattak vissza, volt, aki Jászberény vagy Dunavarsányból érkezett. A hét során szép alkotások születtek, a gyerekek olyan népi iparművészektől tanulhattak, mint Czupp Pál fafaragó, Király Ferenc fafaragó, Bagi Andrásné szalmafonó, Bucsai Lászlóné szövő, Váradi Anna festő instruktor, Bán Andrea etnográfus, Gesztiné Kürti Ilona csipkeverő, valamint Dienes Mihályné és Bodnár Lajosné ízőrzők.

Az elkészült alkotásokból a művelődési házban kisebb kiállítást is rögtönöztek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!