Fantáziavilág

2024.07.06. 19:59

Fergeteges jelmezparádé: őrületes bulit hozott a SzolnoCon – galériával, videóval

Jubiláltak az animék és a mangák. Immár ötödik alkalommal rendezték meg az egyre népszerűbb SzolnoCon fesztivált. Nemcsak a Verseghy Ferenc Könyvtár, hanem a Kossuth tér is újra megtelt a különleges kultúrák iránt rajongókkal szombaton.

Rimóczi Ágnes

Szombaton ismét a japán kultúra, az animék és a fantasy világa került a középpontba Szolnokon. A Verseghy Ferenc Könyvtár immár ötödik alkalommal rendezte meg a népszerű SzolnoCon elnevezésű programját. A jubileum keretében ezúttal is izgalmas programok várták a látogatókat.

SzolnoCon,Szolnok,fantasy,anime
Nemcsak a Verseghy Ferenc Könyvtár, hanem a Kossuth tér is újra megtelt a különleges kultúrák iránt rajongókkal a SzolnoCon idején
Fotó: Nagy Balázs

SzolnoCon: a képregényektől a videojátékokig

Ki gondolná, hogy az intézmény egy klubszobájából néhány fős csapat indította útjára a rendezvényt. Látva a több száz résztvevőt, valóban hihetetlen. Természetesen nemcsak a városból, a vármegyéből, hanem az ország számos pontjáról érkeztek fiatalok. Volt, akit a sci-fi, a fantasy érdekelt inkább, másokat a japán rajzfilmek és képregények vonzottak, de akadtak, akik a videojátékokért rajongtak igazán. A rendezvényre sokan jelmezbe, vagyis cosplaybe öltözve érkeztek, számukra versenyt is hirdettek a szervezők. Két kategóriában mérethették meg magukat a versenyzők.

Teaszertartásra és japán nyelvórára is hívtak

De egész nap pörögtek az események, voltak táncbemutatók, japán nyelv óra, de akár kedvenc Gyűrűk Ura vagy éppen Star Wars karakterükkel is találkozhattak az érdeklődők, de az animerajongók is örülhettek. Aki késztetést érzett, rajzversenyre is benevezhetett, vagy éppen filmes kvízeken is próbára tehette próbára tudását, lehetett origamizni, japán írásjeleket tanulni, aztán még egy tradicionális japán teaszertartásra is meginvitálták a SzolnoCon látogatóit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!