Jászberény

2024.06.20. 18:30

Viganó gála: fergeteges műsorral zárták a tanévet a művészeti iskola táncos növendékei

Csak úgy pörögtek a szoknyák, dobbantak a csizmák vasárnap este a jászberényi Székely Mihály Szabadtéri Színpadon. A Viganó gála nagy sikert aratott.

Illés Anita

Nagyszabású évadzáró előadással örvendeztette meg a közönséget a Viganó Alapfokú Művészeti Iskola vasárnap Jászberényben. A Viganó gála "Ez a kedvünkre való..." című műsorában az iskola Jászberényben, Jászdózsán, Jászboldogházán, Turán és Jászapátin működő táncegyüttesei, illetve a Jászság Népi Együttes táncosai mutatkoztak be. A rendezvényen közel kétszázötven táncos lépett fel a Székely Mihály Szabadtéri Színpadon. 

Viganó gála
Fergeteges volt a Viganó gála. Közel kétszázötven táncos lépett színpadra vasárnap Jászberényben
Fotó: Pesti József

Meghódította a közönség szívét a lélekemelő Viganó gála 

A Viganó AMI Jászberény művészeti és kulturális életének egyik kiemelkedő színfoltja – hangzott el az eseményen. Kiválóan minősített művészeti iskola, melynek fenntartója a Folklór Kulturális Közalapítvány. Jászberényben és a Jászság különböző településein működik, biztosítva a Jászság Népi Együttes utánpótlás nevelését. Feladata többek között a hagyományőrzés, az archaikus táncok felelevenítése, megőrzése, színpadra állítása és továbbadása. A 23. évadzáró gálát dr. Kertész Ottó, a Folklór Kulturális Közalapítvány elnöke nyitotta meg. 

A fergeteges produkcióban felléptek: Kis Árendás Gyermektáncegyüttes, Kis Galagonya Gyermektáncegyüttes, Barkóca Gyermektáncegyüttes, Árendás Táncegyüttes, Galagonya Táncegyüttes, Jászság Népi Együttes, Egyező Gyermektáncegyüttes (Tura), Bondorka Gyermektáncegyüttes (Jászdózsa), Csillagfürt Gyermektáncegyüttes (Jászboldogháza), Mákvirág Gyermektáncegyüttes (Jászapáti), Pántlika Ifjúsági Táncegyüttes (Jászapáti). A talpalávaló muzsikát a Dűvő Zenekar húzta. A nagyérdemű többek között bukovinai, haranglábi, jászsági, rábaközi, moldvai, nyárádselyei, szilágysági, székely mezőségi táncokat, gömöri lassú és friss csárdást láthatott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!