Ünnepség

2024.06.25. 16:00

Jubileumi ezüstmiséjén hívek sokasága köszöntötte Szolnok esperes-plébánosát

Az ünnepeltet a plébánia híveinek nevében Nagy Mária, a közösség tagja méltatta. Az ezüstmisén az Evangéliumot Szabad Attila, állandó diakónus, püspöki szertartó olvasta fel.

Szathmáry István

Lélekemelő ünnepségnek, a templom plébánosának, Lédeczi Dénes esperes atyának huszonöt éves papi szolgálati ezüstmiséjének színtere volt június 23-án, vasárnap délután öt órakor a Szent József templom. Az épületet a szentmiséken egyébként is nagy számban látogató hívőkhöz képest a mostani alkalmon akkora tömeg érkezett a szertartásra, hogy jó részük csak a templomkertben, a szabadban tudta figyelemmel követni az eseményeket.

jubileum,ezüstmise,szolnok
Közös ima az ünnepség kezdetén. Az oltárnál Dénes atya, középen Marton Zsolt megyés püspök
Forrás: Beküldött fotó

A főbejáraton át ministránsok kíséretében érkező ezüstmisés atyát Marton Zsolt váci megyés püspök és dr. Kuminetz Géza, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora, továbbá dr. Gruber László, a szentesi Szent Anna templom plébánosa várta az oltárnál, ahol őt a püspök főpásztor rövid beszédben köszöntötte. Mint elmondta, Dénes atyával jelentős múltra, 1992-ig tekint vissza a kapcsolatuk, amikor még mindketten világi hallgatóként, a teológián hittantanár szakon kezdték tanulmányaikat a Veszprémi Érseki Főiskolán. Innen ívelt pályájuk a papi hivatásig. Dénes atya 1999-es felszentelését követően Salgótarjánban és Karancskesziben káplánként, Csépán és Szelevényen, Pilisen és Dánszentmiklóson plébánosként szolgált. Később, 2019-ben vette át jelenlegi szolgálati helyét a szolnoki Jézus Szíve plébánián, a következő évben Tószegen és Tiszavárkonyban lett moderátor, 2020. július 1-től Szolnok kerületi esperese, 2022. július 1-től pedig Szolnok-Szandaszőlős plébániai kormányzója. Itthoni szolgálatát megszakítva közben többször vett és vesz részt a külföldön élő magyar közösségek lelki gondozásában is.

Marton Zsolt váci megyés püspök köszöntő beszéde. Balról a második Dénes atya
Forrás: Beküldött fotó

Az ünnepeltet a plébánia híveinek nevében Nagy Mária, a közösség tagja méltatta. A szentmisén az Evangéliumot Szabad Attila, állandó diakónus, püspöki szertartó olvasta fel, míg a szentbeszédet Kuminetz Géza atya tartotta. A szentmise áldozatot az ünnepelt, Lédeczi Dénes atya mutatta be, melynek végén külön megáldotta a főpásztort és az oltárnál segédkezőket, végül a megjelent hívek közösségét is. A szentmise végén a plébánia közössége nevében Barabás László és Hegedűsné dr. Varga Emília, az egyháztanács tagjai nyújtották át az atyának egy virágcsokor mellett a hívek ajándékát, egy szép kivitelű miseruhát. 

A mindvégig emelkedett hangulatú ünnepség lezárásaként a templomkertbe a plébánia közössége agapéra, szeretet-vendéglátásra hívta a megjelenteket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!