Összefoglaló

2 órája

Az eső ellenére is népszerű volt a Tiszai Hal Napja – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Az elmúlt években folyóink többféle arcát is megismerhettük. A forró, száraz időszakok nem egyszer eredményeztek rekordalacsony vízállásokat. A sajnálatos jelenség pozitív hozadéka, hogy régi, különleges dolgok kerültek felszínre, közöttük számos régészeti leletek. Cikkünkben a Tiszán látható látványosságokat gyűjtöttük össze!

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

A vízilabda Eurokupa athéni selejtező tornájának első fordulójában a Szolnoki Dózsa Praktiker kellemes meglepetésre négy gól különbséggel legyőzte a német Spandau csapatát.

A várható kedvezőtlen időjárás miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy elhalasztják szeptember 28-ára meghirdetett XXXIII. Zagyva-Hajta Kerékpáros Teljesítménytúrát. A programot a tervek szerint október 5-én rendezik meg.

Engedelmes ebek bemutatója, látványosan mozgó, szenzoros robotkar, VR-élmények, ritka sáskák és érdekes madárlakok. Ez a számtalan, különféle terület jól megfért egymás mellett a szolnoki campuson rendezett kutatók éjszakáján.

Sindel Mihály művésztanár alkotásaiból nyílt kiállítás a Verseghy Ferenc Könyvtár Művészeti szalonjában. Sajátságos technikával készíti tűzzománc képeit, ékszereit és használati tárgyait. Rajzok és akvarellek is láthatók a szalon falain. 

Ugyan a legtöbb programnak nem tett jót a zuhogó eső, még így is maradt olyan esemény, ami a rossz idő ellenére is népszerű volt az idei Tiszai Hal Napja és Sparhelt Fesztivál szombati napján. Ahogy a korábbi években, az idei haltelepítés során is kecsegéket engedtek a Tiszába.

A Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület egy nem mindennapi hulladékkupacra bukkant Újszász határában. A szeméthegy változatos lomokból áll, jobb napot látott bútorok, alumínium dobozok, építési törmelék és nagy valószínűséggel veszélyes hulladék is lapul közöttük.

Az idei évben rendhagyó módon a Tiszai Hal Napja keretében, az önkormányzat, a Civil Tanács, illetve a Civil Kerekasztalok szervezésében rendezték meg a Civil Kavalkádot a szolnoki Tisza Parkban. A partneri együttműködésben megvalósuló eseményen rengeteg program várta az érdeklődőket. 

Kis híján az úttestre dőlt szombat délután egy hatalmas fa Túrkeve és Kuncsorba között. Az öreg akácot a vihar döntötte meg, és balesetveszélyes volt az arra közlekedőkre. A mezőtúri és a túrkevei tűzoltók azonban gyorsan intézkedtek.

Összeütközött két személyautó Szolnokon, az Ady Endre úton, az Arany János utca közelében szombat délelőtt. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben érintett útszakaszon a műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt félpályán haladt a forgalom.

Két személyautó karambolozott a 44-es és a 45-ös főút kereszteződésénél, Kunszentmártonnál szombat délután. A balesetnél a város hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában