Méltóság Mezeje

3 órája

A sárga nárcisz az élet jelképe lett Karcagon

Majd három évtizede indította el a Méltóság Mezeje kampányt a Magyar Hospice Alapítvány a gyógyíthatatlan betegek szenvedésének enyhítésére.

Daróczi Erzsébet

A karcagi „Mindig van remény” Daganatos Betegekért Alapítvány, a Rákbetegek Országos Szervezete Karcagi Klubja és a Karcagi Kátai Gábor Kórház EFI-LEK Iroda ősszel a karcagi „Méltóság mezeje” helyszínén, a Déryné Művelődési Központ és Város Könyvtár előtt nárciszhagymákat ültetnek el, s a virágokat tavasszal odaajándékozzák időseknek.

A méltóság mezeje
Ősszel elültetik a virágokat, tavasszal pedig odaajándékozzák időseknek
Fotó: Daróczi Erzsébet

A nárcisz a súlyos betegeket, a végstádiumban lévő daganatos betegeket gondozó szervezetek szimbóluma, ezért is csatlakozott karcagi klub is a kampányhoz. Azt szeretnék, ha a társadalom elfogadóbban, tudatosabban viszonyulna az elmúláshoz. A program fő eseménye az őszi nárcisz-ültetés, ez a virág a születés-elmúlás örök körforgását jelképezi.

Október 16-án, szerdán 15 órakor a Déryné előtt a „Méltóság mezeje” őszi találkozóján a köszöntők és a műsor után a jelenlévők elültetik a Dózsa szobor tövébe a nárcisz hagymákat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában