Összefoglaló

3 órája

Tűz pusztított egy tiszaderzsi házban, haláleset is történt – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Két ember élete örökre megváltozott a szolnoki sofőr figyelmetlensége miatt. Kisgyerekek élték át a drámai pillanatokat.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. október 14-től október 29-ig 07-16 óra között az egészséges ivóvíz biztosítása érdekében a település ivóvízhálózatán csőhálózat-mosatást végez.

Házfalnak csapódott egy kisteherautó Fegyverneken, elmarad az év egyik népszerű szolnoki rendezvénye – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Vasárnap este kórházba kellett szállítani egy gyermeket. Ugyanis történt egy szén-monoxid-mérgezés Tiszafüreden. A családi házban, ahol a fiatal él, sajnos nem volt szén-monoxid-érzékelő.

Javában zajlik a munka Cserkeszőlőn a polgármesteri hivatalnál. Pályázati forrásból újítják fel az épületet.

Egy „ártatlan” igazoltatással indult, ám börtön lett a vége. Elfogták a kunmadarasi férfit.

Kigyulladt egy autó Kuncsorba és Örményes között vasárnap délután. A tűz a közeli cserjést is veszélyeztette.

Így fest az elmúlt három nap rendőrségi statisztikája. Körözött személyek és ittas járművezetők kerültek az elmúlt hétvégén a jászkunági rendőrök kezére.

Szinte egy időben ütötték fel a fejüket furcsa esetek a faluban. Egymás után történtek az öntözőlopások Tiszabőn. A tettesek a vádlottak padjára kerülnek, ilyen büntetést szánnak nekik.

Minden nap egy alma az orvost távol tartja - így szól a mondás a vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag gyümölcsről. Itt az ideje beszerezni a téli almakészletet. Ehhez biztosít lehetőséget a jászárokszállási önkormányzat október 18-án almavásárt tartanak, de lehet majd kapni hagymát és burgonyát is.

Felállt az új képviselő-testület Jászberényben. Két kormánypárti önkormányzati képviselő, Sárközy Csaba és Buck Miklós még az alakuló ülés előtt lemondott mandátumáról, helyettük Sárközy Csabáné Béres Krisztina és a Bota Judit került a döntéshozó testületbe.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO) a Rómában 1979-ben ülésező konferenciáján a Szajolban született Romány Pál magyar mezőgazdasági miniszter határozati javaslata alapján nyilvánította október 16-át élelmezési világnapnak, később ugyanez a nap lett a kenyér világnapja is. A kenyér történetéről profi pékmestert kérdeztünk, aki a kakaós csiga készítésének rejtelmeibe is beavatatta portálunkat.

Séták címmel nyílt meg a minap Nagy Tamás jászberényi festőművész, fotográfus és tanár önálló tárlata Jászapátin, a Vágó Pál Helytörténeti Gyűjteményben. Alkotásait jórészt saját megélt élményei inspirálják. A művész képei főként az igazság kereséséről, mintsem a szépség közvetítéséről szólnak, mert vallja, hogy a szépség mulandó, ezzel szemben az igazság örök. A kiállítás november 22-ig látható.

Tűz pusztított egy tiszaderzsi házban. Az ott élő házaspárt holtan találták meg a tűzoltók, az idősek a tűzben lelték halálukat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában