Méltóság Mezeje

1 órája

A nárcisz az élet jelképe, közösen ültették Karcagon – galériával

Közös nárciszültetésre várták karcagiakat a Déryné Művelődési Központ előtti térre. A napokban megtartották a már hagyománynak számító Méltóság Mezeje megemlékezést Karcagon.

Daróczi Erzsébet

A napokban tartották a karcagi önkormányzata, a Karcagi Kátai Gábor Kórház, a Mindig van Remény Daganatos Betegekért Alapítvány, a Rákbetegek Országos Szervezete Karcagi Klubja és a kórház Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központja közös, Méltóság Mezeje néven ismert megemlékezést a Déryné Művelődési Központ előtti téren.

méltóság mezeje
Méltóság Mezeje: nárciszhagymákat ültettek közösen Karcagon
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy évről évre megrendezik a Magyar Hospice Alapítvány által 2007 őszén elindított, nemzetközi gyökerekkel bíró Méltóság Mezeje elnevezésű szemléletformáló programot – kezdte beszédét Nagyné László Erzsébet a kórház főigazgatója.

– A program alapvető célja, hogy felhívja a figyelmet többek között az emberi méltóság, a szeretet, a felelősség, a család, a gondoskodás, az elmúlás és nem utolsósorban az együttlét örömének fontosságára – mondta.

Hangsúlyozzák, hogy segíteni, másoknak adni jó, mert ettől magunk is csak gyarapodunk. A telet legyőző tavasz egyik első virága a nárcisz, amely az újjászületés jelképeként vált a rák elleni harc és a gyógyulás szimbólumává.

Az ünnepi műsorban közreműködtek a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola magánének tanszakosai Házi-Sáray Mária vezetésével, valamint Házi Róbert énekes, és szavalattal dr. Kasuba Jánosné nyugalmazott könyvtáros-tanár.

A műsort követően a jelenlévők a Dózsa-szobor tövébe elültették a nárciszhagymákat, majd közösen átsétáltak az Angyalkos-kúthoz, ahol főhajtással emlékeztek meg a klub egykori tagjairól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában