Európai Madármegfigyelő Napok

2 órája

Madármegfigyelésre és -gyűrűzésre várják a természetbarátokat

A természetbarátok örömére az Európai Madármegfigyelő Napok keretében két településen is szerveznek madaras programokat szombaton. Bízzunk benne, hogy az időjárás is kegyeibe fogadja a madarászokat.

Rimóczi Ágnes

Ezen a hétvégén rendezik meg az Európai Madármegfigyelő Napokat. A programhoz csatlakozott a magyar Madártani- és Természetvédelmi Egyesület Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Helyi Csoportja, mely két helyszínen kínál természetbarát programot szombaton. Madármegfigyelés és -gyűrűzés is lesz.

madármegfigyelés
Az európai programsorozat keretében Szolnokon és Kunszentmártonban madármegfigyelésre várják az érdeklődőket
Forrás: Tiszavilág Ökotúrák

Madármegfigyelés reggeltől délutánig

Kunszentmártonban a Vekeri halastavaknál is tartanak madármegfigyelést. Reggel nyolctól délután négyig várják az érdeklődőket. A terület a 45-ös főútról közelíthető meg a Vekeri iskolánál lévő bejárat felől. Szolnokon is várják az érdeklődőket egy madaras eseményre. A Cukorgyári ülepítő tavainak környékén jönnek össze a természetbarátok, ahol madármegfigyelés és bemutató gyűrűzés is lesz a programok sorában. Már reggel fél nyolctól lehet érdeklődni, s egészen délután fél háromig lehet csatlakozni a programhoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában