Összefoglaló

2 órája

Megalapításának 150. évfordulóját ünnepli idén hazánk egyik legrégibb tájmúzeuma – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Ötven év után új külsőt és új nevet kapott a település szívében található kulturális intézmény. Az önkormányzat a TOP Plusz program keretében háromszázmillió forintot nyert a falu központjának környezettudatos, család- és klímabarát fejlesztésére. A megszépült jászfelsőszentgyörgyi művelődési házat csütörtökön adták át.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

A Versenyképes Járások Programról tartott fórumot Szolnokon az önkormányzati államtitkár. A tanácskozásra vármegyei polgármesterek sokasága ment el, hogy megtudják: megcsappan, avagy gyarapszik településük kasszája az új rendszerrel. Kérdéseiket sem tartották magukban.

Egy német katonai repülőgép roncsdarabjait emelték ki a földből Vámosszabadi közelében – számolt be a kutatás eredményéről szóló csütörtöki sajtótájékoztatóról az MTI. A Messerschmitt ME-109 típusú géproncs legértékesebb része Daimler-Benz 605-ös típusú motor, amelyet három és fél méter mélyről ástak ki – mondta Magó Károly zászlós, a Szolnokon települt MH Kiss József 86. Helikopterdandár hadtörténésze.

Ismét útjára indult a TV2 tehetségkutató műsora. Megasztáros katona tűnt fel a képernyőn. Oláh Nikolasz a Magyar Honvédség rohamlövésze egy Curtis számmal állt a zsűri elé.

Megalapításának 150. évfordulóját ünnepli idén hazánk egyik legrégibb tájmúzeuma. Ünnepség, alkotói pályázat, kiállítások és érdekes előadások gazdagítják a 150 éves a Jász Múzeum programsorozatot.

Egy étteremben és hét iskolában helyeztek ki defibrillátort, ezzel már több mint húsz van a városban.

Nagyszabású rendezvénysorozat megszervezésén dolgoznak Szolnokon. Összeült a Jubileumi Emlékbizottság az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban pénteken.

Egy lakóház verandája égett Tiszaszőlősön péntek délután. A tűz foltokban a tetőt is elérte.

Egy ország ismerhette meg Sinka Józsefné, alias Gombos Rozi nevét, aki legendássá vált gombgyűjteményét az Óbudai Múzeumnak ajánlotta fel. Kincsei ihlették az intézmény Ki gombolta volna? Barangolás a gombok világában című időszaki kiállítását, mely tavaly elnyerte a múzeumi szakma rangos díját, az Év Kiállítása elismerést. A jászberényi Gombos Rozi gyűjteményes tárlata október 19-től a Jász Múzeumban látható.

Ezekben a napokban elkápráztatnak bennünket az égi jelenségek. A fényes Atlas üstökös mellett a szuperhold kínál most ragyogó látnivalót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában