Önkéntesség

3 órája

Két konténert töltöttek meg a kunhegyesi temetőből összeszedett szeméttel

Önkéntes munkában tisztították meg a kunhegyesi temetőt.

Rózsa Róbert

Markolók, traktorok, platós kocsik, a Kunhegyes Városért Közalapítvány tagjai, majd civil önkéntesek jelentek meg hétvégén, a kunhegyesi temetőben. A „forgalom” azért nőtt meg a református temetőben, mert oda még korábban nagytakarítást hirdetett a város. Mint Szegediné Szabó Dóra, Kunhegyes polgármestere beszámolt, a takarítás meg is történt, a nyughelyek környezete szebbé, tisztábbá vált.

kunhegyesi temető, Kunhegyes, temető, takarítás, önkéntes, munka
Zúzott kővel borították a kunhegyesi temető főbb útvonalait
Fotó:  Facebook.com / Szegediné Szabó Dóra

Megtisztították, felújították a kunhegyesi temetőt

A városvezető írta, az összefogásban fiatalok és idősek is részt vettek. A közalapítvány már hét közben megkezdte a munkát: takarítottak, rendbe tették az utakat, a főbb útvonalak fehér zúzottkövet, a mellékutak szürke követ kaptak. Hozzátette, ez a munka még nem ért véget, szeretnének minél több utat járhatóvá tenni.

Önkéntesek is csatlakoztak ehhez a munkához. Folytatódott a szemétszedés, megközelíthetővé tették a szemétlerakókat és kiürítették azokat, gereblyéztek, sepregettek, gazoltak és visszanyesték az elvadult növényzetet. A városvezető kiemelte, a temetői szemétszedés révén két konténert töltöttek meg hulladékkal, a jövőben kéretik vigyázni a temető tisztaságára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában