Alakuló ülés

3 órája

Lemondott mandátumáról két képviselő Jászberényben

Felállt az új képviselő-testület Jászberényben. Két kormánypárti önkormányzati képviselő, Sárközy Csaba és Buck Miklós még az alakuló ülés előtt lemondott mandátumáról, helyettük Sárközy Csabáné Béres Krisztina és a Bota Judit került a döntéshozó testületbe.

Illés Anita

Október 9-én tartotta alakuló ülését a jászberényi önkormányzat képviselő-testülete a Déryné Rendezvényház nagytermében. 

képviselő
Vita nélkül fogadta el az új Szervezeti és Működési Szabályzatot a jászberényi képviselő-testület
Fotó: Pesti József

Kiderült, kik kerülnek a lemondott képviselők helyére

A június 9-i önkormányzati választás jászberényi vonatkozásairól Egervölgyi József, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatta a jelenlévőket. Mint mondta, a kampányidőszak, az ajánlás és a jelöltállítás a jogszabályi keretek között rendben zajlott, a jelöltellenőrzés rendszere zökkenőmentesen működött. A választópolgárok 60,9 százaléka voksolt. A szavazók 71,94 százaléka újra Budai Lórántot (Közösen Jászberényért Egyesület, KJE) választotta polgármesternek. Tíz egyéni választókerületben a KJE jelöltjei: Bethlendy Béla, Lénárt Gábor, Bobák Zsolt, dr. Kertész Ottó, Balogh Béla, Verseginé Utasi Erzsébet, Kollár Anita, Skultéti József, Pető Béla és Bozsik Ferenc szereztek mandátumot. A Fidesz-KDNP kompenzációs listájáról került a döntéshozó testületbe Hajnal-Nagy Gábor és Bódis Béla, valamint Buck Miklós és Sárközy Csaba, ők azonban lemondtak képviselői tisztségükről. Helyettük Sárközy Csabáné Béres Krisztina és Bota Judit került a testületbe. 

Az új ciklusban is öt állandó bizottság dolgozik a városért 

A polgármester és a képviselők eskütételét követően Pócs János országgyűlési képviselő köszöntötte a jelenlévőket. 

A népakaratot tiszteletben tartva gratulálok a polgármesternek és minden képviselőnek. 

Sok sikert és jó munkát kívánok. Jászberény város érdekében mindenben segítem a polgármester és a képviselők munkáját – mondta a kormánypárti politikus. 

Budai Lóránt polgármester röviden értékelte az elmúlt időszakot. 

– A választók akarata emlékeztet arra, hogy nem egymás ellen kell harcolni, nem egymást kell meggyőzni a saját ideológiánkról, hanem közösen kell dolgozni a város fejlődéséért – fogalmazott. 

A tanácskozáson egyhangúlag fogadták el az új Szervezeti és Működési Szabályzatot. Nem változtattak az önkormányzat állandó bizottságainak szerkezetén, továbbra is öt bizottság segíti a képviselő-testület munkáját. A Gazdasági és Tulajdonosi Bizottságot dr. Kertész Ottó vezeti, a Humán, Közrendi és Vallásügyi Bizottság élére Bethlendy Béla került. A Közbeszerzési Bizottság elnöke Pető Béla, a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnöke Hajnal-Nagy Gábor lett, míg a Városgazdálkodási Bizottságot Skultéti József irányítja. A polgármester javaslatára titkos szavazással ismét Balogh Bélát választották meg a város társadalmi megbízatású alpolgármesterének. 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában