Esküt tettek

2 órája

Folytatják a befektetőbarát politikát – megalakult az új képviselő-testület Fényszarun

A város további dinamikus fejlődése, az intézmények stabil működtetése és az előkészített beruházások megvalósítása is kiemelt cél Jászfényszarun az új önkormányzati ciklusban – derült ki a grémium minapi alakuló ülésén. A képviselő-testület titkos szavazással megválasztotta a város két alpolgármesterét, valamint a bizottságokról is döntöttek.

Illés Anita

Megtartotta alakuló ülését Jászfényszaru új képviselő-testülete október 3-án a Városháza dísztermében. Varga Ferencné, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a június 9-i önkormányzati választás eredményét. Mint mondta, sem a jelölés időszakában, sem a választást követően kifogás, fellebbezés nem érkezett a bizottsághoz. A voksolás eredményes volt, a választásra jogosultak 46,69 százaléka járult az urnákhoz. Nem akadt kihívója Győriné dr. Czeglédi Márta polgármesternek, aki immár a kilencedik ciklusát kezdte meg a város élén. 

képviselő-testület
Berényi Ferenc korelnök előtt tette le polgármesteri esküjét Győriné dr. Czeglédi Márta a jászfényszarui képviselő-testület alakuló ülésén 
Fotó: Pesti József

Egyhangúlag fogadta el a polgármesteri programot az új képviselő-testület

A megválasztott képviselő-testület tagjai: Zsámboki Sándor, Szakali János Vendel, Lovászné Török Magdolna, Tóth Norbert, Mezei Zsolt, Gyetvai Mónika, Berényi Ferenc és Szabó László. A polgármester és az képviselők esküjükben fogadták, hogy feladataikat Jászfényszaru fejlődésének előmozdítása érdekében, lelkiismeretesen teljesítik, tisztségüket pedig a magyar nemzet javára gyakorolják. Az eskütétel után a testület felülvizsgálta az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, majd Győriné dr. Czeglédi Márta ismertette polgármesteri programját.

– Az önkormányzat immár három évtizede egymásra épülő gazdasági programot valósít meg, a város költségvetése likvid és igyekszünk minden olyan pályázati lehetőséggel élni, amely tovább erősíti Jászfényszaru vonzerejét – kezdte a városvezető.

Kiemelte: azokat a beruházásokat, amelyeket az elmúlt időszakban előkészítettek, az új ciklusban szeretnék megvalósítani. Ilyen például a multifunkciós csarnok, mely többek között a felnövekvő nemzedék minden napi testnevelését biztosítja majd. A művelődési ház és a Hunyadi úti volt óvoda felújítása, az önkormányzati intézmények állagmegóvása, a letelepedési támogatás, az idősek és az alacsony jövedelmű lakosok támogatása, a közrend, közbiztonság erősítése, a környezetvédelem és a befektetőbarát politika folytatása egyaránt a város kiegyensúlyozott fejlődését szolgáló polgármesteri program része, melyet egyhangúlag fogadott el az új testület. 

képviselő-testület
Megalakult Jászfényszaru új képviselő-testülete. Képünkön az ülő sorban balról jobbra: Győri János Bertalan, Gyetvai Mónika, Győriné dr. Czeglédi Márta, Dr. Voller Erika (jegyző), Lovászné Török Magdolna, Zsámboki Sándor. Álló sorban balról jobbra: Tóth Norbert, Berényi Ferenc, Szakali János Vendel, Mezei Zsolt
Fotó: Pesti József

A bizottságokról is döntöttek a grémium alakuló ülésén 

Titkos szavazással választották meg alpolgármesternek Zsámboki Sándort és Győri János Bertalant, aki társadalmi megbízatásban látja el alpolgármesteri feladatait. Az alakuló ülésen döntöttek az illetményekről, a tiszteletdíjakról és költségtérítésekről is, valamint megválasztották a bizottságok tagjait. Az Oktatási, Szociális, Egészségügyi, Idősügyi, Kulturális és Vallásügyi Bizottságot Lovászné Török Magdolna vezeti. A Pénzügyi, Ügyrendi, Fejlesztési és Ellenőrzési Bizottság elnökének Berényi Ferencet, a Sport és Közbiztonsági Bizottság elnökének pedig Szakali János Vendelt választották. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában