Emlékbizottság

2 órája

Megkezdték a Szolnok jubileumi születésnapját ünneplő rendezvénysorozat előkészítését

Nagyszabású rendezvénysorozat megszervezésén dolgoznak Szolnokon. Összeült a Jubileumi Emlékbizottság az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban pénteken.

Pakainé Pusztai Nóra

A szolnoki közgyűlés határozattal fogadta el a Szolnok 950 éves jubileumának előkészítéséről szóló beszámolót és döntött a Jubileumi Emlékbizottság felállításáról. A tagok az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban gyűltek össze egy egyeztetésre pénteken.

jubileumi emlékbizottság
Szalay Ferenc, a Jubileumi Emlékbizottság elnöke és Szutorisz-Szügyi Csongor titkár tartott sajtótájékoztatót
Fotó: Nagy Balazs

– Először ült össze a város 950 éves születésnapi rendezvénysorozatát szervező bizottság – mondta Szalay Ferenc, a bizottság elnöke. 
A tagoknak 1990-től regnáló, aktív tisztséget már nem betöltő városvezetőket, három díszpolgárt és tizenkét Ezüst Pelikán-díjast kértek fel.

– Akiket felkerestünk, mindenki elfogadta a meghívást, 19 fős grémium állt össze – emelte ki.

Szolnok ezer arcát mutatnák meg

A tanácskozáson lefektették, milyen alapgondolat mentén szerveződnek majd a programok.

– A szolnokiság erősítése a cél. Az elszármazottak megszólítására például olyan ötlet született, hogy szervezzünk érettségi találkozót azoknak, akik ötven éve végeztek. Ez minden évben visszatérő elem lehetne ezután – részletezte az egyik programelemet.

Bemutatnák egyebek mellett a hitéletet, a gazdaságot, a kultúrát és a közművelődést. 

– Szolnok a gazdasági élet tekintetében az ország egyik legerősebbje volt egykor, érdemes megismertetni, hova jutott és honnan épült újra fel. De sokkal többet kell beszélni a szolnoki várról is – emelte ki. A város szerethető arcát jelenítenék meg

Számos programelemet mérlegel a Jubileumi Emlékbizottság

Szutorisz-Szügyi Csongor, a bizottság titkára a sajtótájékoztatón hozzátette, megvan a programsorozat váza, hogy mit szeretnének megvalósítani, azokat szedik rendszerbe. 

– Ötszáz javaslatot kell mérlegelni, amik civilektől, cégektől, intézményektől érkeztek, ezek közül szemezgetünk. Több mint egy éve dolgozunk azon, hogy a programok összeálljanak – fejtette ki. 

Ami biztos, hogy januárban nagyszabású gálával kezdődik majd az év.

A források biztosítását pályázatokból remélik. A Jubileumi Emlékbizottság tagjai decemberben újra összeülnek, hogy pontosítsák a részleteket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában