Útfelújítások

3 órája

Javuló abonyi utak? Jó pár van belőlük, de javítanivaló is akad

A város kettőszázhúsz belterületi úttal rendelkezik. A javuló abonyi utak állapotát az évente készülő útellenőri felmérések is visszaigazolják.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Az utak karbantartása, javítása folyamatos feladat – kezdte Pető Zsolt polgármester a javuló abonyi utak kapcsán. Bár egyre több a jó állapotú, aszfaltos út, jó néhány vár felújításra, megépítésre.

javuló abonyi utak
A javuló abonyi utak kapcsán jó irányba halad a város, de akad még bőven, ami felújításra, megépítésre vár
Fotó: Facebook.com / Abony város hivatalos oldala

– Idén pályázati és saját forrásból is készültek utcák, emellett karbantartásra szintén fordított pénzt a város – mondta Pető Zsolt.

  • 133.310.000 forint uniós forrásból megépült a Mária Terézia út
  • 61.310.711 forint  önkormányzati önerőt fordítottak az aszfaltos burkolatkialakításra
  • szintén saját forrásból 31.944.556 forintot áldoztak kátyúzásra, burkolaterősítésre és padkák rendezésére

A javuló abonyi utak kapcsán továbbra sem áll meg a munka, feladat van bőven

Az idei évre szánt felújítási keretet felhasználták, az azonnali beavatkozást igénylő munkákat továbbra is elvégzi az ABOKOM Nonprofit Kft. A napokban több utcában is bejárást tartottak, a következő héten elvégzik azokat a javításokat, amelyek bár csak ideiglenes megoldást jelentenek, de a végleges megoldásig javítják a közlekedési feltételeket

– A város pénzügyi lehetőségei idén sem tették lehetővé, hogy rövid vagy középtávon minden ismert úthibát vagy aszfaltos úthiányt megoldjunk. A feladattal azonban foglalkozunk, és erőfeszítéseket teszünk azért, hogy mindenhol megfelelő utakon közlekedhessenek a lakosok – fogalmazott a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában