Összefoglaló

3 órája

Vádat emeltek a bántalmazó karateedzővel szemben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A nyáron napvilágra került megrázó képsorok, hosszú hetekig borzolták a kedélyeket. A szolnoki kalandparkos bántalmazás során a gyermekfelügyelő karateedző A. Tibor felrúgta a rábízott 8 éves kisgyermeket. A kalandpark botrány részleteire is fény derült, a Szolnoki Járási ügyészség vádat emelt.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Rövid idő alatt már a második nagyméretű pók okozott meglepetést a Jászságban. Míg előbbi bizonyítottan egy szongáriai cselőpók volt, amit egy könyvtárban találtak, a második óriási pók pontos fajtája rejtély maradt. Egy biztos, egyikhez sem érdemes puszta kézzel hozzányúlni.

A napokban borzolta a kedélyeket egy hajdú-bihari eset, amelyben minden jel szerint egy barna medve „betört” egy tanyára, ahol néhány haszonállat is áldozatul esett a „látogatásának.” Vármegyénk közelében szintén észlelték medve jelenlétét az elmúlt években, ezek közül kiemelkedő eset, amikor Abonyban egy medve tartotta izgalomban a környéket. Bár ő jóval barátságosabb „bestiának” bizonyult…

Egy kamion és egy személyautó ütközött össze a 31-es főút 87-es kilométerszelvényénél, Jászjákóhalma térségében, a jászdózsai elágazásnál kedden. A jászberényi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. 

Október 10-én kilenc órakor ül össze az alakuló közgyűlés Szolnokon. Az október 1-jén hivatalba lépett Györfi Mihály elmondta, az új képviselő-testület aznap teszi le esküjét, azt követően áll majd fel a közgyűlés, a testületi ülésre várhatóan szerdán már postázzák is a meghívókat.

Kigyulladt egy teherautó kedd délután Jászladányon, a Besenyszögi úton, egy udvarban. A jármű teljes terjedelmében égett, amikor a jászkiséri önkormányzati tűzoltók a helyszínre érkeztek. A raj egy vízsugárral megakadályozta a tűz továbbterjedését, majd eloltotta a lángokat.

Egy személyautóval közlekedő helyi férfit ellenőriztek a rendőrök szeptember 30-án délelőtt Szolnok belterületén. A forgalomellenőrzők megállapították, hogy a férfi úgy ült volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztott. Sőt a sofőr vezetői engedéllyel sem rendelkezett. 

Újra megjelent a madárinfluenza vírusa vadon élő madarakban. Térségünkben egyelőre nem igazolták a vírus jelenlétét, de a szomszédos vármegyében kimutatták elhullott nyári ludakban. A vírus újbóli megjelenése miatt a hatóság hangsúlyozza a járványvédelmi intézkedések szigorú és következetes betartásának fontosságát.

Néhány nappal ezelőtt térségünkben még enyhe reggelekre ébredtünk, és napközben szokatlanul napos, meleg őszi idő okozott a fronthatásokra érzékenyek számára álmosságot, levertséget. Azonban a hét elején az alföldi területekre is beáramló hideg eredményeképp október elsején fagyos hajnallal indult a nap

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában