Összefoglaló

2 órája

Gyűjtés indult a rékasi tűz károsultjainak megsegítésére – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Tizenkét fogat, nyolc lovas és több száz résztvevő. Ez a hétvégi hagyományos szüreti felvonulás mérlege Tiszapüspökiben, ahol a pénteken kezdődő programsorozatot szüreti bál zárta szombat este.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Régi bútorokért cserélt gazdát egy százötven éves zenehenger. A nemrég felújított szerkezet a falvai Macimúzeumban kapott helyet, ahol bárki megcsodálhatja a múlt egy darabját megőrző zenélő dobozt.

A folyamatos esőzések miatt a jászkunsági települések úthálózatainak egy részén a szokottnál is nehezebben lehet közlekedni. A minap mentő és tűzoltó is elakadt a sárban Kengyelen.

Mintegy öt köbméteres konténerben felhalmozott szemét égett hétfő délután Szolnokon, az Üteg utcában. A helyszínre a város hivatásos tűzoltóit riasztották. A raj egy vízsugárral eloltotta a lángokat.

A svájci vasútijármű-gyártó Stadler cégcsoport a jövő vasútját utaztatta idén a berlini „InnoTrans 2024” vásárra. A világ legnagyobb és legjelentősebb vasútipari kiállításán nyolc olyan innovatív járművet mutatott be a vállalat, amelyek a zöld és környezettudatosabb közlekedés fejlesztését szolgálják, és melyek közül háromnak a kocsiszekrényei a Stadler legnagyobb üzemében, Szolnokon készültek.

A rendőrök egy személyautóval közlekedő helyi férfit igazoltattak október 5-én éjjel, Újszászon. Kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, majd meghallgatást követően szabálysértési őrizetbe vették.

Csupán egy szoba maradt épen abban a zagyvarékasi házban, mely pénteken gyulladt ki. Most arról jött hír, hogy szeretnének segíteni az ingatlanban élőknek. Aki tud, segítsen a zagyvarékasi háztűz károsultjainak, kérik a rokonok.

Fényes nappal rámolt ki egy férfi egy teherautót a vármegyeszékhelyen. A szolnoki tolvaj mindent elvitt, amit ért, egy másik járműnél is próbálkozott, de a biztonsági kamera lebuktatta.

Október 6-án az aradi vértanúkra emlékezett az ország. Így tettek a vármegye több településén is, vasárnap tisztelegtek a vértanúk emléke előtt. Délután öt órakor várták a szolnokiakat az aradi vértanúk tiszteletére rendezett megemlékezésre és koszorúzásra a Szolnok ispán körúti kopjafáknál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában