Jászberény

2 órája

Állatvédelmi versenyen remekeltek a jászsági diákok

Az Állatok Világnapján tartották a II. Jászsági Állatvédelmi Versenyt a Jászberényi Állat- és Növénykertben, ahol jászsági általános iskolások mérték össze tudásukat.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– A vetélkedőn három fős csapatok szerepeltek, negyedik osztálytól nyolcadik osztályos korig. A megméretésre tizenkét jászsági intézmény tizennégy csapata nevezett. Állatvédelmi kvíz, szójátékok és versírás is szerepelt az állatvédelmi verseny feladatai között – tájékoztatott vármegyei rendőr-főkapitányság. Az esemény célja az volt, hogy a gyerekek számot adhassanak a felelős állattartással kapcsolatos tudásukról, valamint újabb ismeretekkel bővítsék azt.

állatvédelmi verseny
Fontos célja volt a jászberényi állatvédelmi versenynek, a felelős állattartás fontosságára is felhívták a figyelmet
Forrás: Police.hu

Az állatvédelmi verseny közös ügy volt

A vetélkedő szervezésében közreműködött a Jászberényi Rendőrkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Polgárőr Szövetség, Jászberény Város Polgármesteri Hivatala, valamint a Jászberényi Állat- és Növénykert is.

Szép eredmények születtek

Az állatvédelmi versenyen remekül szerepeltek a kisdiákok. Harmadik helyen a Jászsági Általános Iskola IV. Béla Általános Iskolai Tagintézménye, második helyen a Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola és AMI végzett. Az első helyezett a Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola lett. Különdíjat ítéltek a Szent György Katolikus Óvoda, Általános Iskola és AMI csapatának az Állatok Világnapja alkalmából írt versükért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában