Összefoglaló

2 órája

Szaporodnak a lopások Kenderesen, a polgárőrség felveszi velük a harcot – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A Szolnoki Szakképzési Centrum csatlakozott a Green Szolnok by NHSZ csoporthoz, az együttműködés keretében az intézmény diákjai segítenek a szolnoki menhelyen élő négylábúak gazdásításában. Gazdit keresnek fiatalok a Szolnok Városi Állatotthon kutyusainak.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Egy tiszabői lakos az egyik törökszent-vmiklósi üzletben október 10-én délelőtt kozmetikai termékeket, valamint ékszereket rejtett a ruházatába. A cselekményt az üzletvezető észlelte, és mielőtt az asszony távozott volna a boltból, visszatartották a rendőrök kiérkezéséig. A nő ruházatában megtalálták az ellopni szándékozott dolgokat, így a kár megtérült.

Pompás úri lakot húzott fel a városban a Vigyázó család 1830-ban, a történelem viharai azonban a fenséges épületet sem kímélték. Vér, sikolyok, kín és félelem költözött az abonyi Vigyázó-kastély falai közé. Ma már csak a szóbeszéd őrzi a történések emlékét. Az idő azonban nyomott hagyott a kastélyon, megmentéséért a város jelenleg is küzd.

Az esztendő első három negyedévének lakástüzeiről közölt statisztikai adatokat szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Eszerint még mindig problémát jelentenek a lakástüzek a Jászkunságban, viszont a tűzesetek és az azokkal kapcsolatos sérülések száma is csökkent.

A vízilabda Eurokupa C csoportjának rajtján a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata 13–13-as döntetlen után ötméteresekkel 5–4-re legyőzte a horvát Mladost Zágráb alakulatát csütörtök este.

Elszaporodtak a lopások Kenderesen, már fényes nappal sem szégyellnek garázdálkodni. Rendszeresen betörnek a házakba, udvarokba azért, hogy az onnan lopott holmiból kábítószert vásároljanak. A rendőrség számaiból is az látszik, idén valóban „magasabb fokozatba” kapcsoltak a kenderesi tolvajok. A kenderesi polgárőrség azonban felveszi velük a harcot.

Doorstep sajtótájékoztatót tartottak Tiszapüspökiben péntek délelőtt. Az esemény témája a Magyar Falu Programból felújított épület volt, a szolgálati lakás Tiszapüspökiben a rendőrségi körzeti megbízott otthona lett. A fejlesztés jelentőségét Gyopáros Alpár kormánybiztos is méltatta.

Alig egy hete a Szolnoki Törvényszéken zajló egyik kábítószeres büntetőügyben eljáró ügyész kilenc év fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetést indítványozott egy szolnoki drogkereskedőre. Az illető azóta sem vitatja a bűnösségét, csupán az akkor megállapított kilenc évet sokallta. Az ügy ezért tárgyalásra került, ami még aznap a perbeszédekkel le is zárult. A szolnoki drogdíler ügyének elsőfokú ítéletére október 10-én került sor.

A Fehér Bot Napja alkalmából szervezett ünnepséget október 11-én, pénteken a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Egyesülete. A Verseghy Ferenc Könyvtárban tartott rendezvényen a szervezők érdekes előadásokkal és kulturális programokkal várták az érdeklődőket.

Épp járőrözésen vettek részt a jászapáti rendőrök csütörtök délután, amikor gyanús dolgot vettek észre egy jászapáti ház kerítésénél. Arra figyeltek fel, hogy két fiatal az egyik családi ház kerítése felett szerszámokat adogat át egymásnak. Az egyenruhások azonnal cselekedtek, elfogták és előállították a Jászapáti Rendőrőrsre a jászapáti tolvaj párost.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában