Összefoglaló

2 órája

Nagyot fordult a világ az elmúlt hónapokban a Galó családdal – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Félévfordulót ünnepelt a Galó család. A napokban volt fél éve, hogy Galó Tomi megkapta a génterápiát, azóta, ahogy a szülei mondják: megfordult velük a világ. A jó értelemben.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

A jászkunsági rendőrök az elmúlt héten tizennégy ittas sofőrrel szemben kezdeményeztek eljárást, valamint tizenkét személyi sérüléssel járó közúti baleset helyszínén intézkedtek. A forgalom-ellenőrzők 533 autót mértek be, melyek túllépték a megengedett sebességet, továbbá 227 kerékpárost is ellenőriztek, ennek során negyvenhárom esetben állapítottak meg valamilyen szabálysértést. 

Beázó tető, korhadó padok. Néhány évvel ezelőtt már megkezdődött a tiszaföldvári református templom felújítása, de forrás hiányában csak a tetőcseréig és a külső vakolatcseréig jutottak. Most újabb lépést tett előre a tiszazugi település református egyházközössége. Sok év után újra beléphettünk a templomukba.

Idén elmarad a rendkívül népszerű szolnoki félmaraton. Mint hírportálunk megtudta a lépés mögött az esemény névadó szponzorának visszalépése áll. A szolnoki félmaratont hagyományosan májusban rendezték eddig, és évente sok százan vettek rész az amatőr versenyen. 

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola ügyvezető igazgatója és Mohi Márk szakosztályvezető hétfő délutáni sajtótájékoztatóján kiderült, hogy tizenkét év után visszatér az úszás a sportiskola szakosztályai közé.

A Szolnoki Járási Ügyészség pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat egy 17 éves Pest vármegyei fiúval szemben, aki hamis euróval akart fizetni. Az ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű fiatalember próbára bocsátását indítványozta, melynek tartamára pártfogó felügyelet alatt állna a vádlott.

Halmozta a bűnt két jászapáti fiatal. Egy családi házba törtek be, majd egy kifosztottak egy szerelőműhelyt. Hiába szedtek össze a nagy értékű holmit, nem érte meg, mert a rendőrök lefülelték őket. Őrizetbe vették őket.

A közelmúltban volt hat esztendeje, hogy a cibakházi kitelepítése alatt elhunyt és hét évtizedig méltatlan körülmények között nyugvó Baghy Gyula maradványait megtalálták és a család bagimajori kriptájában újratemették. Az elmúlt hétvégén ezt az eseményt is felidézték a Szent György Lovagrend szolnoki és békéscsabai nagypriorátusának tagjai. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában