Összefoglaló

2 órája

Szexuálisan bántalmaztak nevelőszülei egy kisfiút a Jászkunságban – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség a 12. életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indítványozta egy vármegyei településen élő házaspár letartóztatását. A pár közösen bántalmazta szexuálisan a nevelésükre bízott kisfiút.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Jónás Gabika egy hat éves életvidám kisfiú Kunszentmártonból, nemrégiben leukémiát diagnosztizáltak nála. Ebben a nehéz helyzetben a családnak a lelki támogatás mellett az anyagi segítség is jól jön, így az Együtt a Gyermekekért Alapítvány és a FICSAK Kunszentmárton Alapítvány adománygyűjtő akciót szervezett, összefogásra buzdították a tiszazugi városban élőket. 

A Piros Katica Bölcsőde vendége volt a családokért felelős államtitkár szerdán. Koncz Zsófia cibakházi látogatásán hangsúlyozta: a kormány számára kiemelten fontosak a magyar családok, továbbra is azért dolgoznak, hogy segítsék őket.

Egy jászfényszarui lakos közlekedett személyautóval a városban október 8-án délelőtt, amikor a rendőrök ellenőriztek. A járőrök megállapították, a sofőr annak ellenére ült volán mögé, hogy őt a Szegedi Ítélőtábla eltiltotta a járművezetéstől. A férfit előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra. 

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vették azt a 22 éves nőt, aki országszerte, közel egy tucat alkalommal lopott üzletekből. Alkalomadtán el is falatozta zsákmányát, ám fizetni nem szándékozott. Kiderült: Szolnok is a bolti lopásainak egyik helyszíne volt.

Csőtörés történt szerda reggel az abonyi Tószegi úton, a Szivárvány Óvoda előtt. A szakembereknek komoly munkát adott az abonyi csőtörés, ám délutánra elhárították a hibát.

Bizottsági és tanácsnoki hatáskörbe kerülnek egyes döntési jogkörök Szolnokon, miután a testületi többséget adó kormánypártok megegyeztek az ellenzéki polgármester Györfi Mihállyal a közgyűlés új működési szabályairól. Döntöttek a bizottsági struktúrákról, és arról is, hogy mostantól jelentős büntetést kapnak az ülésekről ellógó képviselők.

Nem csak egy egykori védőbástyát szimbolizáló épület készült el a Várkapu – Szolnoki Vártörténeti Látogatóközponttal, hanem a vár és környékének múltja is megelevenedik azokkal a háromdimenziós animációkkal, melyek segítségével a Krisztus előtti időktől egészen az 1700-as évekig követheti nyomon a látogató az építmény és környezetének változásait.

A szerda hajnali eső jócskán feláztatta a földet a Jászkunságban. Ám a sáros talaj sem tántorította el az Országos Haditorna Verseny Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei fordulójának résztvevőit, akik szerdán a Szolnokon települt MH Kiss József 86. Helikopterdandár sportpályáján versengtek egymással.

Felborult egy autó Abádszalóknál szerdán reggel, a Nagykunsági-főcsatorna hídján történt a baleset. Az autóban csak a sofőr utazott, aki elhagyta járművét. Az abádszalóki önkormányzati tűzoltók előbb stabilizálták az autót, majd drótkötéllel a kerekeire állították.

Egy használaton kívüli büfé oldalába rohant egy kisteherautó Fegyverneken, az Ady Endre úton szerdán reggel. A 4-es főút belterületi szakaszán történt balesetben a jármű megrongálta a gázvezetéket, amely szivárogni kezdett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában