Edukáció

7 órája

Álomgazdit keresnek a diákok a szolnoki állatotthon kutyusainak

A Szolnoki Szakképzési Centrum csatlakozott a Green Szolnok by NHSZ csoporthoz, az együttműködés keretében az intézmény diákjai segítenek a szolnoki menhelyen élő négylábúak gazdásításában. Gazdit keresnek fiatalok a Szolnok Városi Állatotthon kutyusainak.

Rimóczi Ágnes

Keress álomgazdit! Ezzel a címmel hirdettek versenyt a Szolnoki Szakképzési Centrum tizenegy iskolája között. A Green Szolnok by NHSZ csoporthoz csatlakozott az intézmény zöld munkacsoportja, mely egyébként már több éve edukációs programokban működik együtt a Szolnok Városi Állatotthonnal, az intézményben állatvédelmet is oktatnak. Az együttműködés kapcsán, az Állatvédelmi Világnaphoz, illetve az állatvédelmi témahéthez kapcsolódva október 1 és november 30. között zajlik majd a versenyt a diákok számára, akik gazdit keresnek a négylábúaknak.

gazdit keresnek
Az edukáció jegyében zajlik a verseny, ahol diákok gazdit keresnek menhelyi kutyusoknak. Erről tartott sajtótájékoztatót Kalmár Andrea, a Szolnoki Szakképzési Centrum főigazgatója és Lits László, az állatotthon felügyelő bizottságának elnöke
Fotó: Nagy Balázs

– Az eddigi edukációs programok már jó eredményeket hoztak, ezzel a versennyel lépünk most egyet a témában – emelte ki Lits László a programról tartott sajtótájékoztatón.

Az NHSZ ügyvezetője, az állatotthon felügyelő bizottságának elnöke kiemelte, hogy nagyon hangsúlyos ez a kezdeményezés,

hiszen a tizenegy tagintézménye által több mint harminc kutya kerülhet gazdihoz.

– És ugye, aki egy kutyát megment, az még egyet megment. A gazdira találó állat helyére ugyanis újabb négylábú kerülhet a menhelyen – tette hozzá az ügyvezető.

Pontosan e szemlélet miatt szólt köszönettel Kalmár Andrea. Ahogy a Szolnoki Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte: öröm számukra, hogy az edukációs programban részt vehetnek. 

– Több tanév óta működik nálunk zöld munkacsoport, mely pontosan a környezettudatosságot hozza közel a diákjainkhoz. Ez a gazdásító kezdeményezés jól illeszkedik ebbe a szemléletbe – hangsúlyozta Kalmár Andrea.

Videókkal, fotókkal csalogatják a leendő gazdikat

Amint azt a főigazgató elmondta: minden iskola számára kijelölt az állatotthon 3-3 kutyust, melyek gazdásítását segíthetik a diákok saját közösségi oldalaikon reklámokkal.

– A diákok kilátogathatnak az állatotthonba, a kiválasztott kutyusokról fotót, filmet készíthetnek, amikkel „reklámozhatják” a négylábúakat. Bízom benne, hogy sikeres lesz a verseny, s remek gazdikat találnak a diákok – emelte ki végül a főigazgató.

A legsikeresebb gazdásító csoportokat, osztályokat díjazzák majd a szervezők. A legjobbra értékelt osztály különdíjként a szolnoki kalandparkba látogathat ki tavasszal.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában