Támogatás

3 órája

Egészségügyi ösztöndíj pályázatot írt ki a jászberényi önkormányzat

Az önkormányzat 2019-ben vezette be azt a támogatási rendszert, melynek célja az orvos-utánpótlás biztosítása a városban. Az egészségügyi ösztöndíj pályázatot idén is kiírták.

Illés Anita

Az egészségügyi ösztöndíj célja az orvos-utánpótlás biztosítása

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az egészségügyi ellátás utánpótlásának céljából az önkormányzat idén is meghirdette a „Jászberény Város egészségügyéért” elnevezésű egészségügyi ösztöndíj pályázatot a felsőfokú szakirányú szakképzési rendszer keretében nappali tagozaton általános orvos szakon tanulmányokat folytató hallgatók számára. 

Egészségügyi ösztöndíj
Az egészségügyi ösztöndíj célja az orvos-utánpótlás biztosítása
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Az egészségügyi ösztöndíj pályázatra november végéig lehet jelentkezni 

Az ösztöndíjasnak vállalnia kell, hogy a szakképesítés megszerzését követő egy éven belül a támogatás folyósításának megfelelő ideig szakorvosi tevékenységet végez az önkormányzat egészségügyi alapellátásában vagy a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban. Az ösztöndíj mértékéről és folyósításáról, a jogosultság feltételeiről, az támogatott hallgató kötelezettségeiről bővebb információ a város honlapján közzétett felhívásban olvasható. A pályázatot a szükséges dokumentumokkal együtt november 30-ig lehet benyújtani személyesen vagy papír alapon, zárt borítékban, postai úton a polgármesteri hivatalnak címezve. A benyújtott érvényes pályázatokról a Humán, Közrendi és Vallásügyi Bizottság javaslata alapján a képviselő-testület dönt a soron következő rendes ülésen. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában