Új lehetőség

3 órája

Új bankautomatát telepítettek Rákóczifalván

Míg más településeken sorra zárnak be a bankfiókok, sok helyről az automatákat is elszállítják, addig Rákóczifalván nemrégiben egy újabbat telepítettek. Immár a befizetés is lehetséges a Szolnok környéki településen.

Pakainé Pusztai Nóra

Újabb pénzintézet gondolta úgy, hogy bankautomatát telepít Rákóczifalván. Az eszközt a napokban üzembehelyezték. A tapasztalatok szerint a bankok vidéki fiókhálózata folyamatosan zsugorodik, sokat zártak be az elmúlt 1-2 évben. Ez a falvakban és kisvárosokban élők számára megnehezítette a közvetlen kapcsolattartást és egyben felgyorsította az elektronikus ügyintézés terjedését.

rákóczifalva bankautomata
Dr. Túróczi Imre, Rákóczifalva polgármestere megmutatta az új bankautomatát
Fotó: Papi Bernadett

– Maradt egy terület, amit nem tudunk interneten keresztül intézni, ez a készpénzforgalom bonyolítása – emelte ki Dr. Túróczi Imre, Rákóczifalva polgármestere. Fejlődésként élik meg, hogy településükön a korábbi két bankjegykiadó automata mellett egy újabbat is üzembe helyezett egy Szolnokon is központi fiókkal rendelkező pénzintézet. 
– Az előny abban rejlik, hogy ez a gép nem kizárólag bankjegy kiadására alkalmas, hanem bankszámlára fizethetünk itt be készpénzt. A helyben működő vállalkozásoknak és a magánszemélyeknek nem kell utazniuk, ha a náluk lévő készpénzt szeretnék saját számlájukra befizetni, vagy esetleg egy számlát oly módon kiegyenlíteni, hogy készpénzben befizetik – foglalta össze az új lehetőség előnyét.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában