Fontos dátum

14 órája

Alakuló közgyűlés Szolnokon – megvan, mikor ül össze az új testület

Megkezdődött az átadás-átvétel a jászkunsági vármegyeszékhely polgármesteri hivatalában, jövő héten már össze is ül az alakuló közgyűlés Szolnokon.

Rózsa Róbert

Október 10-én kilenc órakor ül össze az alakuló közgyűlés Szolnokon – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a vármegyeszékhely új polgármestere. Az október 1-jén hivatalba lépett Györfi Mihály elmondta, az új képviselő-testület aznap teszi le esküjét, azt követően áll majd fel a közgyűlés, a testületi ülésre várhatóan szerdán már postázzák is a meghívókat.

MJA_3934, városháza, szolnok, kossuth tér
Október 10-én ül össze az alakuló közgyűlés Szolnokon
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW archív

Zajlik az átadás-átvétel, hamarosan összeül az alakuló közgyűlés Szolnokon

Györfi Mihály elmondta, az új bizottsági struktúra kialakítása folyamatban van, jelenleg a bizottsági helyek feltöltése zajlik. Hozzátette, amennyiben erről megszületik a megállapodás, és elkészül az önkormányzat új szervezeti és működési szabályzata, tájékoztatást adnak a bizottsági felállásról. Emlékeztetett, 2019 és 2024 között is közösen kialakított bizottsági rendszerben működött a város, ez a gyakorlat akár folytatható is.

A városvezető tájékoztatott arról, kedden megkezdődött az átadás-átvétel a polgármesteri hivatalban. Erre nyolc nap áll rendelkezésre, mivel a folyamatnak október 8-áig be kell fejeződnie.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában